Φειδίας Παναγιώτου έδωσε μέσα από τα social media την απάντησή του για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Κύπρο σχετικά με τη συνέντευξη με τον Ερσίν Τατάρ.
Όπως εξηγεί ο Κύπριος ευρωβουλευτής, ο κύριος λόγος που πήρε αυτήν την απόφαση ήταν για να γίνει καλύτερα κατανοητό ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που θεωρούν οι Τουρκοκύπριοι ως ηγέτη τους, «τον οποίον και οι Ελληνοκύπριοι αλλά και η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ότι είναι ο εκπρόσωπος για τις συνομιλίες του Κυπριακού».
«Γενικά, θεώρησα ότι με αυτήν τη συζήτηση μπορεί να καταλάβουν οι δυο πλευρές η μια την άλλη λίγο καλύτερα και έτσι ίσως με αυτήν την κίνηση, ίσως τα πράγματα για το εθνικό μας θέμα γίνουν λίγο καλύτερα, επειδή είναι ήδη στον πάτο. Αλήθεια, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι μπορούμε να λύσουμε το Κυπριακό χωρίς να καταλάβουμε την άλλη πλευρά; Πρέπει να ακούσουμε τις θέσεις τους ακόμα κι αν διαφωνούμε εντελώς. Τουλάχιστον να ξέρουμε πού στεκόμαστε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φειδίας Παναγιώτου.
Γιατί έκανα podcast με τον Τατάρ pic.twitter.com/vLNKFZxqmE
— Fidias Cyprus (@FidiasCyprus) July 6, 2025
Και συνεχίζει: «Εγώ πιστεύω στην ελευθερία λόγου. Θέλω όταν κάποιος έχει κάτι να πει να μπορεί ελεύθερα να το πει και ας πιστεύω ότι έχει και άδικο. Γιατί θεωρώ ότι ο κόσμος δεν είναι παλαβός και έχουμε κρίση να κρίνουμε αν κάτι είναι προπαγάνδα, αλήθεια και ψέματα. Και αν πραγματικά πιστεύουμε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει άδικο, γενικά πρέπει να τον αφήσουμε να βγει να μιλήσει για να ρεζιλευτεί με το άδικο που έχει. Όμως, όπως φαίνεται, τα κόμματα, οι δημοσιογράφοι και αυτοί οι άνθρωποι που μας κυβερνούν μέσα σε αυτόν τον τόπο, έχουν διαφορετική άποψη. Φαίνεται ότι αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η ουσία αλλά οι τύποι και φοβούνται μπας και παραβιαστεί κανένα πρωτόκολλο. Ποια είναι η λογική τους; Πώς άμα πάω εγώ απλά να του μιλήσω αυτού του ανθρώπου αναγνωρίζω ότι είναι πρόεδρος; Εγώ εδώ δηλώνω δημόσια: δεν τον αναγνωρίζω ως πρόεδρο. Και για το κτίριο που με κατηγορούν ότι έκανα το podcast δεν το αναγνωρίζω ως προεδρικό κανενός. Και επειδή δεν το αναγνωρίζω πως είναι κάτι, δεν έχω πρόβλημα να μπω μέσα να κάνω τη δουλειά μου. Γιατί δηλαδή όλοι που πάμε στα κατεχόμενα σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε ότι είναι κράτος;».
Στο τέλος του βίντεό του, ο Ευρωβουλευτής αποκαλύπτει ότι δεν συμφώνησε μόνο με τον Τατάρ να του κάνει podcast, αλλά συμφώνησε και με τον ανθυποψήφιο του, επειδή σε λίγους μήνες έχει εκλογές στα κατεχόμενα και θέλει να ενημερωθούν οι πολίτες για αυτούς τους ανθρώπους που θα ηγούνται τους Τουρκοκύπριους.