«Φτερά» έχει βάλει η τιμή του αρνιού φέτος, γεγονός που αυξάνει και το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.
Μετά τις χιλιάδες θανατώσεις αμνοεριφίων εξαιτίας της ευλογιάς και των περιορισμένων εισαγωγών από τη Βουλγαρία λόγω των αγροτικών μπλόκων, το αρνί είναι σε πρωτοφανή οικονομικά επίπεδα πάνω από το μοσχάρι.
Η γρήγορη εξάπλωση της ευλογιάς τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του iefimerida.gr που οδήγησε στη σημαντική μείωση της παραγωγής από την ελληνική κτηνοτροφία, σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση, έχουν ως συνέπεια τη μεγάλη αύξηση των τιμών στα αρνιά, τα κατσίκια και τα πρόβατα.
Βαρβάκειος: Ο τιμοκατάλογος για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Στη Βαρβάκειο αγορά το αρνί κοστίζει 16 ευρώ το κιλό, το κατσίκι 17 ευρώ το κιλό, το μοσχάρι χωρίς κόκαλο 14,90 ευρώ το κιλό, η γαλοπούλα Ελλάς 9,90 ευρώ το κιλό, η γουρουνόπουλα 9,50 ευρώ το κιλό, τα πρόβεια παϊδάκια πωλούνται από 10,5 έως 13 ευρώ το κιλό, το αγριογούρουνο Ελλάς 11,90 ευρώ το κιλό και το κοτόπουλο στα 3 με 4 ευρώ.
Στα σούπερ μάρκετ οι τιμές κυμαίνονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα, περίπου 1 ευρώ λιγότερο, ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία οι τιμές εκτοξεύονται 2 με 3 ευρώ επάνω.
Τον Νοέμβριο του 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι ανατιμήσεις στα φρέσκα κρέατα έφτασαν το 10,6% σε σχέση με πέρυσι, ενώ μέσα σε τέσσερα χρόνια η τιμή του μοσχαριού έχει αυξηθεί κατά 54,6%, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό ανατίμησης στον κλάδο του κρέατος. Το 44% φτάνουν οι ανατιμήσεις στο αρνί και το κατσίκι, η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση.

