ΑρχικήΕξ απορρήτωνΠΑΣΟΚ: Κατάφερε ο Ανδρουλάκης την ηρεμία πριν το Συνέδριο;

ΠΑΣΟΚ: Κατάφερε ο Ανδρουλάκης την ηρεμία πριν το Συνέδριο;

Μπορεί οι εσωκομματικές τριβές, οι κόντρες, τα «καρφώματα» και οι αιχμές να είναι ό,τι καλύτερο για τους δημοσιογράφους, ωστόσο, θα ήταν λάθος να πούμε ότι όλα αυτά συνεχίζονται στο ΠΑΣΟΚ.

Ο αυστηρός τόνος του Νίκου Ανδρουλάκη στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου έφερε ηρεμία στο Κίνημα. Βλέπετε δεν ασχολούνται τόσο με τις δημοσκοπήσεις και τις… βελόνες αλλά στο πώς μπορεί «να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ».

Βέβαια, κανείς δε ξέρει τι θα ξημερώσει τις επόμενες μέρες. Όλα είναι πιθανά. Για το ΠΑΣΟΚ μιλάμε. Σε κάθε περίπτωση παρατηρώντας κανείς με προσοχή τις τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών του κόμματος καταλαβαίνει ότι η διάθεση που υπάρχει και κυριαρχεί είναι για «ηρεμία» έως το Συνέδριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε το Συνέδριο δε θα είναι όμως και τόσο «ήρεμο», καθώς εκεί θα υπάρξει αψιμαχίες, κόντρες, διαφοροποιήσεις αλλά και κριτική προς τον Πρόεδρο.

Διαβάζουμε ότι την «γραμμή επίθεσης» προς τον Νίκο Ανδρουλάκη φαίνεται πως θα την τραβήξουν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης (πολλές οι αποστάσεις απ’ όλους και κυρίως από τον Χάρη Δούκα) και η Τόνια Αντωνίου (ξέρει τα οργανωτικά όσο κανείς και βρίσκεται κοντά στον Χάρη Δούκα). Υπομονή, σε περίπου ένα μήνα από τώρα θα γνωρίζουμε.

Σε κάθε περίπτωση αν κάποιος «έπαθε ΠΑΣΟΚ», αυτός είναι η Νέα Δημοκρατία καθώς στην κυβερνητική παράταξη δεν είναι όλα «μέλι-γάλα». Αντιθέτως, άνοιξε και εκεί και μάλιστα σε έντονο ύφος η συζήτηση της… βελόνας. Ο Νίκος Δένδιας πρώτος για να του απαντήσει ο Παύλος Μαρινάκης.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν η ερώτηση είναι απλή: Αν η ΝΔ δεν κυβερνούσε θα διαπιστώναμε ότι είναι το κόμμα με την μεγαλύτερη εσωκομματική τριβή; Γιατί όποιος δεν βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα μάλλον λέει ψέματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ