Στις χθεσινές δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός Εκρπόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την ενήμερη των πολιτικών συντακτών.
«Η Ελλάδα, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ”είναι παρούσα με ευθύνη και ισχύ όπου την καλεί το εθνικό καθήκον”, θέτοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις στην υπηρεσία του Οικουμενικού Ελληνισμού». Τη θέση αυτή μετέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η χώρα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον. Παράλληλα, όπως είπε, ενισχύονται τα μέτρα φύλαξης σε ευαίσθητες στρατιωτικές και κρίσιμες υποδομές, καθώς αξιολογούνται πιθανοί κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν από την ένταση μεταξύ των αντιμαχόμενων κρατών στην περιοχή.
«Γενικά κυκλοφορεί από τον πολιτικό χώρο, της άρνησης της πραγματικότητας, το γιατί δεν το κάνετε όπως ο Σάντσεθ. Όσοι το λένε αυτό ας ανοίξουν τον χάρτη της Ευρώπης και να δουν πού είναι η Ελλάδα και πού είναι η Ισπανία, η οποία τελικά στέλνει φρεγάτα στην Κύπρο. Η ισχυρή πλέον Ελλάδα παίρνει αποφάσεις που δικαιώνονται στη συνέχεια », είπε, μεταξύ άλλων, ερωτηθείς σχετικά ο Παύλος Μαρινάκης. «Αν χρειαστεί την οποιαδήποτε συνδρομή η Κύπρος δεν μπορούμε να είμαστε απόντες», τόνισε, σε άλλο σημείο.
Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δεν τίθεται ζήτημα ελλείψεων, καθώς, όπως, είπε υπάρχει πλήρης επάρκεια σε όλα τα προϊόντα. Προειδοποίησε, επίσης, ότι τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας «θα καταπολεμούνται», με τους ελέγχους να εντείνονται.
Στη συνέχεια, σχετικά με την τουρκική αντίδραση για την παρουσία συστοιχίας Patriot στην Κάρπαθο, ο κ. Μαρινάκης παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι υπάρχει ήδη απάντηση της εκπροσώπου του ΥΠΕΞ. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι «μονομερείς και ανυπόστατες αιτιάσεις έχουν απορριφθεί εν συνόλω».
Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα πως δύο από τα τέσσερα drones που αναχαιτίστηκαν στην Κύπρο κατευθύνονταν προς τη Σούδα, ανέφερε ότι «απάντησε καθαρά χθες σε συνέντευξή του ο Νίκος Δένδιας» και ότι «δεν υπάρχει βάση» στον ισχυρισμό. Επίσης, πρόσθεσε ότι απαιτείται «περισσότερη προσοχή» σε όσα λέγονται υπό τις παρούσες συνθήκες, ιδίως όταν πρόκειται, όπως ανέφερε, για ατεκμηρίωτες αναφορές.

