ΑρχικήΠαραπολιτικάΙνστιτούτο Ν.Πουλαντζάς: Αλλαγές μετά την παραίτηση Ρεπούση από τον ΣΥΡΙΖΑ- Νέος πρόεδρος...

Ινστιτούτο Ν.Πουλαντζάς: Αλλαγές μετά την παραίτηση Ρεπούση από τον ΣΥΡΙΖΑ- Νέος πρόεδρος ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, διευθυντής ο Παναγιώτης Κορμάς

Σε αλλαγές στο Ινστιτούτο Ν. Πουλαντζάς προχώρησε π ΣΥΡΙΖΑ μετά και την αποχώρηση από τον και της Μαρίας Ρεπούση από το κόμμα.

Χθες τέθηκε εκτός Ινστιτούτου η Μαρία Ρεπούση μετά την παραίτηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κενό στην ηγεσία του ινστιτούτου κλήθηκαν να καλύψουν δύο στελέχη με μακρά διαδρομή τόσο στην πολιτική όσο και στις επιστήμες που θεράπευσαν: συγκεκριμένα, πρόεδρος του Ινστιτούτου αναλαμβάνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο ΑΠΘ, επίσης πρώην βουλευτής και υπουργός Επικρατείας για τα τελευταία 2,5 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και γ.γ. Συντονισμού και αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης νωρίτερα).

Ενώ διευθυντής και διαχειριστής αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κορμάς, ορθοπεδικός χειρουργός, διδάκτορας Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και μεταδιδακτορικός ερευνητής Νευροφιλοσοφίας. Προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ο Π. Κορμάς εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, ήταν δε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η αναδιοργάνωση αποσκοπεί στο να ενισχύσει περαιτέρω τον ρόλο του στην επιστημονική έρευνα, τη θεωρητική επεξεργασία και τον ιδεολογικό προβληματισμό για τις σύγχρονες κοινωνικές, πολιτικές, οικολογικές και πολιτιστικές προκλήσεις, συμβάλλοντας στην επεξεργασία του πολιτικού προγράμματος της Αριστεράς.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ