Μετά την Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που διαφώνησαν με την απόφαση του Ν. Ανδρουλάκη για καταψήφιση του ν/σ Πιερρακάκη, “χτύπησε” και ο πρώην βουλευτής Γ. Καμίνης, ο οποίος θεωρεί πως πρέπει να στηριχθεί η δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, υπό προϋποθέσεις και με όρους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, θα τοποθετηθεί σύντομα και η πρώην βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου που υπήρξε τομεάρχης παιδείας του κόμματος και, ως εκ του τούτου, ο λόγος της έχει βάρος. Με αυτά και με εκείνα, στην Χαριλάου Τρικούπη μετρούν απώλειες που ευθέως επηρεάζουν το κύρος της ηγεσίας, δεδομένου μάλιστα ότι προηγήθηκαν οι 11 αποχές από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Κανονικά, με το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, θα έπρεπε να επικρατεί ευφορία στο επιτελείο του Ν. Ανδρουλάκη. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Όχι μόνο επειδή το ποσοστό είναι χαμηλό και καθόλου ανταγωνιστικό προς εκείνο της ΝΔ. Αλλά επίσης επειδή οι μετρήσεις είναι απογοητευτικές για την εικόνα του Ν. Ανδρουλάκη. Η MRB τον έφερε τέταρτο στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία, πίσω όχι μόνο από τον Κασσελάκη αλλά και από τον Βελόπουλο, ενώ η Good Affairs τον κατέταξε στον πάτο ως προς την καταλληλότητα για ευρωπαϊκό αξίωμα. Με αυτά και με εκείνα, παγιώνεται η εντύπωση ότι “ο αρχηγός δεν τραβάει” όπως έλεγε σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.
Το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί αλλά έχουν ήδη “μετρηθεί” υποψήφιοι που έχουν “κλειδώσει”. Στην πρώτη τριάδα, με τα τωρινά δεδομένα, περιλαμβάνονται οι Α. Σπυρόπουλος, Ν. Παπανδρέου και Φ. Σαχινίδης – δηλαδή ένας προεδρικός και δύο παπανδρεϊκοί.
Ενοχικά αντέδρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στην κριτική που δέχθηκε επειδή το συνεργείο καθαριότητας έσβησε τα ονόματα των 57 νεκρών από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, που είχαν γραφτεί με κόκκινο μαρκαδόρο μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Την ευθύνη ανέλαβε η αντιδήμαρχος καθαριότητας Ρωξάνη Μπέη, τονίζοντας ότι ούτε έδωσε εντολή ούτε καν ενημερώθηκε. Κάποιοι στο περιβάλλον του μιλούν για “προβοκάτσια”.
Γιατί δεν αποδέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής την πρόσκληση να παραστεί και να μιλήσει στο συνέδριο που διοργανώνει η “Καθημερινή” για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας; Επικαλέστηκε πρακτικούς λόγους αλλά είναι προφανές ότι αποφεύγει τα φώτα μετά τις εκλογές, στις οποίες δεν πήρε μέρος.
Πρώτα το φιλί μπροστά στις κάμερες, στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ για τα Τέμπη, μετά το δείπνο στο Παγκράτι, όπου να ναι έρχεται και περιοδεία του Στ. Κασσελάκη στην Αρτα όπου εκλέγεται η Όλγα Γεροβασίλη. Τέλος πάντων, είναι αμοιβαία η πρόθεση να κλείσουν οι εσωκομματικές πληγές που άνοιξαν στο συνέδριο. Μέχρι τις ευρωεκλογές τουλάχιστον…
Αν δεχτεί ο δημοσιογράφος στον οποίο προτείνει επίμονα ο Στ. Κασσελάκης να διαδεχθεί τη Δώρα Αυγέρη ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η έκπληξη θα είναι μεγάλη!