ΑρχικήBackstageΗ αλλαγή στο πρόγραμμα Μητσοτάκη, ο καβγάς Ντόρας-Κασσελάκη και η εργατική Πελώνη

Η αλλαγή στο πρόγραμμα Μητσοτάκη, ο καβγάς Ντόρας-Κασσελάκη και η εργατική Πελώνη

Ο Κ. Μητσοτάκης άλλαξε το πρόγραμμά του, πηγαίνοντας πρώτα στην Αλεξανδρούπολη και μετά στην Κομοτηνή, για να αποφύγει τη συνάντηση με τον Στ. Κασσελάκη.

Τα Ελευθέρια της Θράκης ήταν η αφορμή και για τους δύο για να οργανώσουν περιοδεία στην περιοχή αλλά ο πρωθυπουργός φρόντισε να προλάβει χειραψίες, φωτογραφικά στιγμιότυπα και τα σχετικά. Η συγκεκριμένη επιλογή του εντάσσεται σε μια ευρύτερη τακτική που προβλέπει προσοχή ώστε να μην αναδεικνύεται ο Στέφανος Κασσελάκης προσωπικά ως αντίπαλο δέος για τον πρωθυπουργό. Η απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή διευκολύνει, άλλωστε, αυτή την τακτική.

Με αυτά τα δεδομένα, ο καβγάς της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Στ. Κασσελάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών (“κάνε μας τη χάρη, εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες”) δεν σχεδιάστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρώην ΥΠΕΞ διατηρεί την πολιτική αυτονομία της και ειδικά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής βγαίνει μπροστά και λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν.

Η παρουσία της συμβούλου της πρωθυπουργού Αριστοτελίας Πελώνη στην Αγκυρα έλυσε την απορία όσων αναρωτιόντουσαν πού χάθηκε η πρώην δημοσιογράφος που διετέλεσε αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η Πελώνη έχει ρόλο και λόγο στα διεθνή θέματα, παραμένει εξαιρετικά εργατική και δραστήρια, επιλέγοντας η ίδια χαμηλούς τόνους και απόσταση από τα “φώτα”, απολαμβάνοντας, σταθερά, την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ ζει στιγμές δημοσκοπικής δόξας και οι επαγγελματίες αναλυτές των μετρήσεων λένε πως την ωφέλησε η έξοδος από το ευρωψηφοδέλτιο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, λόγω της διαρροής των email αποδήμων. Δεν είναι μόνο η γυναικεία ψήφος, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, είναι και κοινά πολιτικά χαρακτηριστικά που φαίνεται πως επηρεάζουν ψηφοφόρους της ΝΔ.

Η Όλγα Νάσση, υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, είναι σύντροφος του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την προεκλογική της προσπάθεια. Γιατί μπορεί να μην υπάρχουν πιθανότητες εκλογής της αλλά ο αριθμός των σταυρών έχει σημασία για την επόμενη μέρα.