ΑρχικήBackstageΗ παρέμβαση Καραμανλή-Σαμαρά, η συνάντηση των «γαλάζιων» και το βαρύ κλίμα στο...

Η παρέμβαση Καραμανλή-Σαμαρά, η συνάντηση των «γαλάζιων» και το βαρύ κλίμα στο ΠΑΣΟΚ

Στον Καραβίτη, στο Παγκράτι, έχουν γίνει πολλές “γαλάζιες” συζητήσεις μεταξύ χωριάτικης σαλάτας και χοιρινής παντσέτας.

Γι αυτό διάλεξε τη συγκεκριμένη ταβέρνα ο πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης για να καλέσει πικραμένους βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να “ζυμωθούν” και να στείλουν μηνύματα στο Μέγαρο Μαξίμου. Τελικά η συνάντηση θα γίνει μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ την Τετάρτη και αυτό είναι μια κίνηση ευγένειας προς τον πρωθυπουργό. Ισως έπαιξε ρόλο η συνάντηση που είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Χίου με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μυλωνάκη. Ποιος ξέρει τι ειπώθηκε στη συζήτησή τους, αλλά οι τόνοι έπεσαν από την πλευρά του Μηταράκη που απογοητεύτηκε από τη μη επιστροφή του στην κυβέρνηση.

Εννοείται πως θα καταμετρηθούν οι δυνάμεις που θα συγκεντρώσουν Καραμανλής-Σαμαράς στο Πολεμικό Μουσείο, την 1η Ιουλίου, για την παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Κοττάκη. Εννοείται επίσης ότι οι υπουργοί που ενδεχομένως θα παραστούν θα πρέπει να το σκεφτούν καλά πριν το αποφασίσουν. Γιατί ναι μεν, αλλά… Αυτό αφορά πρωτίστως τον ΥΠΑΜ Νίκο Δένδια και την υπ.Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.

Στην Χαριλάου Τρικούπη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν έφερε καταλλαγή. Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο Σαββατοκύριακο θα ριφθεί ο κύβος για την εκλογή ηγεσίας από τη βάση και αυτό σημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να καταθέσει τη δική του πρόταση για τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα. Η εισήγηση που εξετάζει, όπως μεταφέρουν στη στήλη συνεργάτες του, αφορά το σενάριο πραγματοποίησης συνεδρίου ή συνδιάσκεψης πριν από την προσφυγή στη βάση.

Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που ο Ν. Ανδρουλάκης δεν βιάζεται, μάλλον δεν θα μπορέσει να αποφύγει την πραγματοποίησης της εκλογικής διαδικασίας μέσα στο 2024. Μπορεί να διατηρεί τον έλεγχο στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά δεν ισχύει το ίδιο ούτε για την Κοινοβουλευτική Ομάδα ούτε για το Πολιτικό Συμβούλιο. Και η πίεση που θα του ασκηθεί μπορεί να γίνει συντριπτική.

ΚΟΥΙΖ

Ποιος πρώην υπουργός της ΝΔ πέρασε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Αντίπαρο;