ΑρχικήBackstageTα χαμόγελα σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου και η περιζήτητη Ναταλία Γερμανού

Tα χαμόγελα σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου και η περιζήτητη Ναταλία Γερμανού

Χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης της Metron Analysis (Mega) που δείχνει ότι η ΝΔ επανασυσπειρώνεται και η φθορά της ανακόπτεται.

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού υπάρχει αισιοδοξία ότι η διαφορά της ΝΔ με το δεύτερο κόμμα, στις ευρωεκλογές, θα είναι τόσο μεγάλη που θα επιβεβαιώνει την πολιτική παντοδυναμία του κυβερνώντος κόμματος.

Χαμόγελα και στην Κουμουνδούρου γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση και δεν φαίνεται αδύνατο πλέον να πλησιάσει το ποσοστό των εθνικών εκλογών. Η ποιοτική ανάλυση των δημοσκοπήσεων, άλλωστε, δείχνει ότι ο Στ. Κασσελάκης προσελκύει νέο εκλογικό κοινό και αυτό ισχυροποιεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρόλο που χάνει κομμάτι της παραδοσιακής εκλογικής του βάσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιστρέψει από τη “ναυτική εβδομάδα” στο Αιγαίο στις 29 Απριλίου. Και αυτό εκ των πραγμάτων θα ευνοήσει την επιστροφή της εσωκομματικής ηρεμίας στον ΣΥΡΙΖΑ η οποία διασαλεύτηκε από όσα είπε κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ (για το ΝΑΤΟ, την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, τη βάπτισή του) και την αναγκαστική αποπομπή του Δ. Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο μετά την ανάσυρση παλαιότερων σεξιστικών αναφορών του.

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν θυελλώδης, παρά τις διαψεύσεις της Κουμουνδούρου. Είναι ενδεικτικό ότι οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση αποθάρρυναν τον Στ. Κασσελάκη να αποκαλύψει κάποιο από τα πρόσωπα που θα προτείνει ο ίδιος για το ευρωψηφοδέλτιο για λόγους εμπιστευτικότητας.

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να παραστεί στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ξάφνιασε πρώην συντρόφους του που περίμεναν ότι θα κρατήσει μεγάλη απόσταση από την προεκλογική καμπάνια του κόμματος Κασσελάκη. Μάλιστα οι πιο καχύποπτοι αναρωτιούνται αν θα πήγαινε στην εκδήλωση εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ καταγραφόταν τρίτος στις δημοσκοπήσεις.

Η συμμετοχή της Μάρως Δούκα στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς έδωσε αέρα στα πανιά του κόμματος που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία. Χαρίτσης, Αχτσιόγλου και οι υπόλοιποι θεωρούν βέβαιη την εκλογή ευρωβουλευτή που, εκτός μεγάλου απροόπτου, θα είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Η Ναταλία Γερμανού αναδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα για την εκλογή ευρωβουλευτών. Σπρώχνεται πολύς κόσμος στην “αυλή” της για να εξασφαλίσει παρουσία, έστω σύντομη, στην τηλεοπτική εκπομπή της. Το γεγονός ότι ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος τα κατάφερε, πριν μάλιστα ξεκινήσουν οι περιορισμοί τηλεοπτικών εμφανίσεων των υποψήφιων, επιβεβαιώνει τις οργανωτικές του ικανότητες.