ΑρχικήBackstageΤα εσωκομματικά βάσανα στον ΣΥΡΙΖΑ, η επιστροφή Πολάκη και η γκρίνια στη...

Τα εσωκομματικά βάσανα στον ΣΥΡΙΖΑ, η επιστροφή Πολάκη και η γκρίνια στη Νέα Αριστερά

Ο έξαλλος καβγάς Γεροτζιάφα- Πολάκη, με αφορμή την απόσυρση του εμβολίου της Astrazeneca, στον τ/σ Contra και στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, θύμισε πόσο δύσκολο είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ να απαλλαγεί από την τοξικότητα.

Συνοπτικά: Ο άλλοτε σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, καθηγητής αιματολογίας στη Σορβόνη, μίλησε για ομοιότητες στη στάση Κασιδιάρη-Πολάκη και ο βουλευτής Χανίων τον έβρισε ως “υπάλληλο της Pfizer“. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιτέθηκε και στη δημοσιογράφο με απαράδεκτο τρόπο επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει απολύτως καμία διάθεση να αλλάξει και να κάνει πίσω για να διευκολύνει την Κουμουνδούρου.

Η επιστροφή Πολάκη στο προσκήνιο προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου για προφανείς λόγους: Θέλουν να βρίσκουν συνεχώς επιχειρήματα για να παρουσιάζουν τον Στέφανου Κασσελάκη ως όμηρο του Παύλου Πολάκη και δεν είναι τυχαίο ότι μετά τη φράση για “υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά” τον κατηγόρησαν αμέσως για πολακισμό.

Τα εσωκομματικά βάσανα δεν τελειώνουν για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Ευάγγελος Αντώναρος και Θανάσης Οικονόμου έκριναν σκόπιμο να θέσουν εκτός κόμματος, καθένας με τον τρόπο του, τους Χρήστο Σπίρτζη και Γιώργο Βασιλειάδη για την κριτική που άσκησαν στον Στ. Κασσελάκη μετά την αναφορά του σε “υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά”. Είχαν ενθάρρυνση από την Κουμουνδούρου να το κάνουν; Όχι. Ευχαριστήθηκαν στο επιτελείο Κασσελάκη από την πρωτοβουλία τους; Οχι. Προκάλεσαν αχρείαστη φασαρία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ; Ναι. Τις απαντήσεις αυτές έδωσε στη στήλη συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εννοείται πως η τηλεοπτική παρουσία του Άρη Σπηλιωτόπουλου με την ιδιότητα του συμβούλου του Στέφανου Κασσελάκη έχει εξοργίσει πολύ κόσμο εντός ΣΥΡΙΖΑ. Με το ζόρι κρατιούνται οι τσιπρικοί και δεν ξεσπαθώνουν αλλά μετά τις ευρωεκλογές, και ανάλογα με το αποτέλεσμα, ο λογαριασμός θα βγει. Η “ξινίλα” του Κώστα Ζαχαριάδη όταν αναφέρθηκε στον Άρη Σπηλιωτόπουλο (στο Action 24) είναι απλώς ενδεικτική.

Ο ιός ΣΥΡΙΖΑ, της φαγωμάρας και της γκρίνιας, δεν έχει αφήσει ανέγγιχτο το σώμα της Νέας Αριστεράς, παρά την αποχώρηση των βουλευτών και των στελεχών της από το μητρικό κόμμα. Έντονη δυσφορία μεταξύ υποψήφιων ευρωβουλευτών για την προνομιακή μεταχείριση που θεωρούν ότι έχει από τα ηγετικά κλιμάκια ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Αρκετοί πνέουν μένεα κατά του εκπροσώπου του κόμματος Νάσου Ηλιόπουλου, για τον οποίο πιστεύουν ότι, ατύπως, “τρέχει” την καμπάνια του Γαβριήλ Σακελλαρίδη αξιοποιώντας τον θεσμικό του ρόλο. Εννοείται πως μεταξύ των δυσφορούντων είναι οι “δεινόσαυροι” που διεκδικούν ψήφο: Κούλογλου, Φίλης, Σταθάκης.