ΑρχικήBackstageΤο αυτογκόλ του Τσίπρα

Το αυτογκόλ του Τσίπρα

Όταν έκανε τη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες πριν από την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν διαρροές…

Οι διαρροές ήταν από συνεργάτη του προς τους πολιτικούς συντάκτες καναλιών, για να “παίξουν” στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε το ιστορικό του καθήκον για να ανακόψει την πορεία διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας ακριβοδίκαια ευθύνες πρωτίστως στον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και στους εσωκομματικούς του αντιπάλους και στη Νέα Αριστερά.

Πολύ σύντομα στα δημοσιογραφικά γραφεία έφταναν πληροφορίες ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι έξαλλος, ότι ετοιμάζει “πατροκτονία” επιτιθέμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ότι μπορεί να μη δεχτεί και να καταγγείλει την πρόταση για προσφυγή στη λαϊκή βάση.

Τελικά, την “πατροκτονία” την έκανε… ο Ευκλείδης Τσακαλώτος της Νέας Αριστεράς απαντώντας με ανάρτησή του στον Αλέξη Τσίπρα που υποστήριξε ότι δεν  έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχασαν.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας έκανε… αρχηγική εμφάνιση προσερχόμενος στο συνέδριο με δήλωση για τη δύναμη των μελών του κόμματος να καθορίσουν το μέλλον του κόμματος και τα σχετικά. Στο μεταξύ, νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τον απέλυσε από επιστημονικό συνεργάτη της κοινοβουλευτικής ομάδας. Δηλαδή, ο γνωστός εργατολόγος και φρέσκος στο κόμμα ακολούθησε την παράδοση των παλιών που είχαν τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από όλα τα άλλα, και σαν επάγγελμα. Αναπάντεχο

Τελικά, ο Στέφανος Κασσελάκης, από το βήμα του συνεδρίου, δεν έδειξε καθόλου ενοχλημένος με την παρέμβαση Τσίπρα. Αντίθετα, έδειξε ετοιμότητα, ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση για προσφυγή στη βάση και, μάλιστα, με την ευκαιρία, δρομολογούνται εκλογές στις νομαρχιακές επιτροπές και για την ανάδειξη νέας Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας. Με τη φράση “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε” έδειξε ότι θα δώσει τη μάχη για να γίνει “κανονικός” πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που να μην είναι, δηλαδή, στην ομηρεία στελεχών.

Συμπέρασμα: Αν ο Κασσελάκης κερδίσει, θα τα κερδίσει όλα. Θα έχει πλέον το χρόνο μέχρι τις εθνικές εκλογές να μετασχηματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά. Και αν χάσει, θα γλιτώσει τη συντριβή στις ευρωεκλογές, βέβαιη με δεδομένη την εκ των έσω υπονόμευση, και θα επανεξετάσει τα σχέδιά του, που δεν περιλαμβάνουν επιστροφή στο Μαϊάμι.