ΑρχικήΕπικαιρότητα12χρονη - Κολωνός: «Ο κ. Ηλίας όταν αντιδρούσα με απειλούσε πως θα...

12χρονη – Κολωνός: «Ο κ. Ηλίας όταν αντιδρούσα με απειλούσε πως θα πεθάνουμε από την πείνα»

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί προκειμένου να απολογηθούν οι δυο κατηγορούμενοι, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης, για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

Σε δηλώσεις του έξω από την Ευελπίδων ο δικηγόρος, Βασίλης Χρονόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν θα αναλάβει την υπόθεση, αλλά για την υπεράσπιση του 53χρονου θα διοριστεί αυτεπάγγελτα δικηγόρος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (11/10) δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 53χρονου από τον Κολωνό που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη μαθήτρια, καθώς επίσης του 42χρονου, ο οποίος συνελήφθη για τον βιασμό του κοριτσιού.

Η κατάθεση της 12χρονης

Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από την κατάθεσή της, φερόταν σαν ρομπότ λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ο κύριος Ηλίας μου είπε να κάνω αυτό ή το άλλο”. Ο 53χρονος είχε κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου στο παιδί, που δεν μπορούσε να κατανοήσει ότι δεν ήταν σωστό αυτό που γινόταν. Προς το τέλος της ανάκρισης, η 12χρονη είπε: “Όταν έφερνα αντιρρήσεις στον κ. Ηλία, με απειλούσε και έλεγε ότι θα μας κάψει όλους ζωντανούς και θα μας αφήσει να πεθάνουμε της πείνας”.

Εντόπισαν 15 προφίλ παιδεραστών που ήθελαν να βιάσουν τη 12χρονη

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας μπαίνουν τώρα οι υπόλοιποι βιαστές του παιδιού, οι άνθρωποι με τις αρρωστημένες ορέξεις οι οποίοι πλήρωναν τον Μίχο για να βιάζουν το παιδί.

Τα έμπειρα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν ανασύρει δεδομένα από κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές του 53χρονου κατηγορουμένου που έχουν κατασχεθεί, του 42χρονου βιαστή, αλλά και του 12χρονου κοριτσιού, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθούν με πρόσωπα τα 213 προφίλ στο σκοτεινό chat room όπου είχαν προσεγγίσει το προφίλ του κοριτσιού.

Ήδη από αυτή την αναζήτηση στα 213 προφίλ έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 15 «προφίλ» τα οποία φαίνεται να είχαν τακτικότερη επαφή με τον κατηγορούμενο και τη 12χρονη, μέσω της ιστοσελίδας ανώνυμων γνωριμιών.

Τα στοιχεία αυτά αναμένεται στη συνέχεια να πάνε στο Ανηλίκων, το οποίο θα επιχειρήσει να ταυτοποιήσει με πρόσωπα τα συγκεκριμένα προφίλ. Όταν λοιπόν βρεθούν στοιχεία ποινικής εμπλοκής τους στην υπόθεση, το 12χρονο κορίτσι θα κληθεί να αναγνωρίσει ανάμεσά τους τους βιαστές της και θα ακολουθήσουν συλλήψεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έχουν υποβάλει αίτημα στους δικαστικούς λειτουργούς για την άρση τραπεζικού απορρήτου, διερευνώντας την πιθανότητα αναιτιολόγητων εισροών-εκροών χρημάτων στους λογαριασμούς του 53χρονου, και ενδεχόμενη διερεύνηση πιθανών καταθετών ή παραληπτών.

Την ίδια ώρα, διεξάγεται μια παράλληλη έρευνα για την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος παιδεραστίας και τυχόν συνεργών μυημένων στην ιστοσελίδα των ανώνυμων παιδόφιλων, πίσω από τον Μίχο. Η έρευνα διεξάγεται τόσο από τις αστυνομικές όσο και από τις δικαστικές αρχές.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός του 53χρονου, ο οποίος είχε τον ρόλο «εντοπιστή-ανιχνευτή» ευάλωτων ανήλικων κοριτσιών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία από τις διαδικτυακές δραστηριότητες και επαφές του 53χρονου, σε μια προσπάθεια ανεύρεσης και άλλων πιθανών ανήλικων θυμάτων.

Έτσι, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 53χρονου, αλλά και του 42χρονου άνδρα που είχε βιάσει το 12χρονο κορίτσι, με τις Αρχές να αναζητούν πληροφορίες για πιθανά άλλα θύματα και ύπαρξη ενός οργανωμένου κυκλώματος.

Η 12χρονη επιβεβαίωσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον 42χρονο πάνω από μία φορά, μέσα σε αυτοκίνητο, κοντά στον σταθμό των Σεπολίων. Ο τηλεφωνικός αριθμός του ήταν αποθηκευμένος στο κινητό του 53χρονου ως «πελάτης».

Ο Μίχος φέρεται να επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση όταν έμαθε ότι πληροφορίες για τη δράση του έχουν φθάσει στην ΕΛ.ΑΣ., επιχειρώντας να δωροδοκήσει την οικογένεια της 12χρονης.

Τι είπε η γιαγιά της 12χρονης από τον Κολωνό

Στον ΑΝΤ1 μίλησε σήμερα η γιαγιά της 12χρονης. «Είμαστε σε άθλια κατάσταση, δεν μπορείτε να καταλάβετε» είπε η γυναίκα και συνέχισε.

«Η γυναίκα του 53χρονου πήγε σπίτι και προσπάθησε να πληρώσει την μάνα του παιδιού για να μη μιλήσει, να αποσύρει την καταγγελία και της απαντά η μάνα του παιδιού “φύγε από ‘δω, μη σε θάψω”. Δεν πληρώνεται η ψυχολογία του παιδιού και η τιμή του, ενός 12χρονου παιδιού με δέκα χιλιάρικα… ούτε με εκατομμύρια! » είπε η γιαγιά της 12χρονης.

«Δηλαδή, αν ήμουν εγώ στη θέση της, δεν ξέρω τι θα έκανα. Πώς κρατήθηκε η κοπέλα, γιατί είναι μια κοπελίτσα μικρή κι αυτή, είναι 35-36 χρόνων, παντρεύτηκε μικρή και έκανε παιδιά. Πως κρατήθηκε… δεν ξέρω, εγώ δεν θα κρατιόμουν αν ήμουν στη θέση της.

Το παιδί από τον Κολωνό ήταν συνέχεια άρρωστο, όλο πονούσε
«Δεν αποκάλυψε το παιδί τίποτα, το παιδί το είχα εδώ εγώ. Ερχότανε και ήταν συνέχεια άρρωστο: έκλαιγε, “πονάει το κεφάλι μου”, “πονάει η κοιλιά μου”, “πονάει εκείνο”… “Τί έχεις παιδί μου;”. Δεν ήθελε το παιδί να μιλήσει. Το κράταγα εδώ, “μείνε μαζί μου, έλα να πάμε εδώ, έλα εκεί”. Χτύπαγαν τα τηλέφωνα, τα μηνύματα και σηκώνονταν και έφευγε κλαίγοντας. Απλά ανακαλύψαμε όλα αυτά στο τηλέφωνο, στο τηλέφωνο τα βρήκαμε όλα αυτά.

Τα μηνύματα τα είδανε αυτοί που ξέρουνε και τα παιδιά εδώ.. Είδαμε μόνο κάτι μηνύματα, ότι “να μπεις στο μπάνιο να βγάλεις γυμνές φωτογραφίες”, “να βγάλει φωτογραφίες γυμνή και να τις ανεβάσεις”, να του τις στείλει και όχι μόνο το μικρό κορίτσι, να βγάλει και απ’ τις αδερφές του γυμνές και να τις στείλει. Και ζητούσε φωτογραφίες. Δεν ξέρω και το μικρό που είναι 7 χρόνων αν ζητούσε κι από αυτό, αλλά για δυο αδερφές που έχει πιο μεγάλες, ζητούσε φωτογραφίες.

Είδαμε τα μηνύματα τότε και βρίσαμε, δεν ξέραμε καν όμως ποιος είναι. Δεν ξέραμε ποιος είναι, είδαμε τα μηνύματα, τα σβήσαμε, τον πήραμε, τον βρίσαμε, τι να κάνουμε δεν ξέραμε…Τι να πω. Από τη μέση και κάτω έδειχνε τις φωτογραφίες, δεν έδειχνε το πρόσωπο. Στις φωτογραφίες δεν ήταν αυτός γυμνός.

Εγώ είμαι δίπλα στα παιδιά μέρα νύχτα. Δεν τα αφήνω από κοντά, τα προσέχω. Είμαι κοντά στα παιδιά. Τα προσέχουμε τόσο πολύ που… δεν ξέρω πως έγινε αυτό, δεν ξέρω πως έγινε» είπε η γιαγιά για τη φρικιαστική υπόθεση στον Κολωνό.