ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτην ανακρίτρια σήμερα οι βιαστές της 12χρονης

Στην ανακρίτρια σήμερα οι βιαστές της 12χρονης

Στις 11.00 σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν, από τον 7ο όροφο των κρατητηρίων της ΓΑΔΑ, στην 33η ανακρίτρια, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, που φέρεται να είναι ο βασικός κατηγορούμενος της σοκαριστικής υπόθεσης με θύμα το 12χρονο κορίτσι, καθώς και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης, ένας από τους φερόμενους παιδόφιλους-βιαστές.

Τα στοιχεία των δύο κατηγορούμενων όπως και οι φωτογραφίες τους, δόθηκαν στην δημοσιότητα χθες από την Αστυνομία, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, αναμένουν να δουν αν θα καταφύγουν σε αυτούς και άλλα παιδιά, υπό τον φόβο ότι η 12χρονη δεν είναι το μοναδικό θύμα.

Η 12χρονη αναγνώρισε 10 βιαστές από φωτογραφίες ταυτότητας

Οι τελευταίες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το κορίτσι αναγνώρισε περισσότερα από 10 άτομα ως βιαστές του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η αναγνώριση των βιαστών έγινε από την 12χρονη μέσα από φωτογραφίες ταυτοτήτων γεγονός που δείχνει ότι τα άτομα αυτά δεν ήταν σεσημασμένα για παρόμοιες υποθέσεις. Οι αστυνομικοί έφτασαν στις φωτογραφίες αυτές από την εφαρμογή που είχε φτιάξει ο 53χρονος κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος προκειμένου να προσελκύει τους «πελάτες».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι μαρτυρίες για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό κάνουν λόγο για περισσότερα από 100 αρρωστημένα «ραντεβού».

Άρα, όπως λένε οι ίδιες πηγές, αυτό σημαίνει ότι από τη μια υπάρχουν άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί και από την άλλη ότι οι περισσότεροι εκ των βιαστών ικανοποιούσαν τις αρρωστημένες ορέξεις τους με την 12χρονη για αρκετές φορές

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται την ώρα που η Αστυνομία δημοσιοποιεί τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του 53χρονου, φερόμενου ως βιαστή και μαστροπού της 12χρονης από τον Κολωνό καθώς και του 42χρονου «πελάτη» του.

 

Αυτός είναι ο 53χρονος που βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη

Στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 7-10-2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετικό το από 8-10-2022 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τον:

1. ΜΙΧΟ Ηλία του Παναγιώτη και της Γιασεμής, γεννηθέντα την 30-12-1969 στο Αγρίνιο


Ο Ηλίας Μίχος -Φωτογραφία: ΕΛΑΣ

 

Ο Ηλίας Μίχος -Φωτογραφία: ΕΛΑΣ

Ο Ηλίας Μίχος -Φωτογραφία: ΕΛΑΣ

 

 

Αυτός είναι ο 42χρονος βιαστής της 12χρονης που συνελήφθη μαζί με τον Ηλία Μίχο

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. με τα στοιχεία του 42χρονου παιδεραστή:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 7-10-2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετικό το από 8-10-2022 Δελτίο Τύπου).

Σε βάρος του ημεδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και εμπορία ανθρώπων.

Πρόκειται για τον:

ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ Ιωάννη του Ευάγγελου και της Ζηνοβίας, γεννηθέντα την 2-1-1980 στη Νίκαια Αττικής.

 

Πως ο Μίχος κανόνιζε τα ραντεβού της φρίκης

Ο Μίχος, φέρεται να λάμβανε συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας ακόμα και κατά την διάρκεια των ραντεβού του παιδιού με τους παιδόφιλους πελάτες, προκειμένου να καλύψει την αποτρόπαια δράση του, καθώς φέρεται να ήταν αυτός που μετέφερε την ανήλικη σε αυτούς τους άνδρες που αφού την παραλάμβαναν, την μετέφεραν με την σειρά τους σε άλλα σημεία και πραγματοποιούσαν τις αρρωστημένες ορέξεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, όταν ο ίδιος ενημερώθηκε πως έχουν φτάσει πληροφορίες στην ΕΛ.ΑΣ. για την δράση του, φέρεται να υπήρξε προσέγγιση προς την οικογένεια του παιδιού με στόχο την συγκάλυψη της υπόθεσης.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας, ερευνούν, παρά την συγκεκριμένη πληροφορία, εάν υπήρχε και κάποιο άτομο που βρισκόταν πολύ κοντά στην 12χρονη και γνώριζε για τα όσα εφιαλτικά βίωνε.

Το προφίλ του 42χρονου παιδεραστή βιαστή
Τα στελέχη του ανηλίκων, μετά από 40 μέρες ερευνών, οδηγήθηκαν και στην σύλληψη ενός από τους τουλάχιστον 15 νοσηρούς ανθρώπους που φέρονται να την βίασαν.

Ο Ιωάννης Σοφιανίδης, κάτοικος της Δυτικής Αττικής, χαρακτηρίζεται και αυτός ως ένας πολίτης υπεράνω υποψίας, εργαζόμενος σε μεταφορική εταιρεία. Όπως προκύπτει από την δικογραφία που σχηματίστηκε από τις αρχές, αλλά και από την δίωξη που του ασκήθηκε κάθε άλλο «νοικοκυραίος» δεν ήταν αφού φέρεται να βίασε επανειλημμένα την 12χρονη – το παιδί άλλωστε τον αναγνώρισε και είπε ότι τον είχε συναντήσει διαδοχικές φορές- υποστηρίζοντας ο ίδιος ότι θεωρούσε πως πρόκειται για κορίτσι ηλικίας 16-17 ετών.