ΑρχικήΕπικαιρότηταΠεριφέρεια Αττικής για βιασμό 12χρονης: Όλα στο φως, καμία συγκάλυψη και καμία...

Περιφέρεια Αττικής για βιασμό 12χρονης: Όλα στο φως, καμία συγκάλυψη και καμία ανοχή στους παιδεραστές

«Όλα στο φως, καμία συγκάλυψη και καμία ανοχή στους παιδεραστές», τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με την υπόθεση των παιδοβιαστών του Κολωνού.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι επιχειρείται εργαλειοποίηση του γεγονότος, λόγω αφενός μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, και αφετέρου με σκοπό τη συκοφάντηση στελεχών της διοίκησης της Περιφέρειας, την οποία «προσπάθησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να την εμφανίσουν ως συναλλασσόμενη με τον φερόμενο παιδοβιαστή» ενώ στο κάδρο των ευθυνών από τους «στρατευμένους δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ», μπήκε και το κυβερνών σήμερα κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Περιφέρειας, άμεσα ξεκαθάρισε το αυτονόητο «Καμία ανοχή στους παιδεραστές», ότι «δεν παίζει με τα ζητήματα ηθικής τάξης, ιδιαίτερα όταν αφορούν τη ζωή των παιδιών» και ότι είναι «δίπλα στα ανήλικα θύματα σεξουαλικής βίας». Επίσης άμεση ήταν και η απάντηση ότι «δεν υπήρξε ΠΟΤΕ καμία οικονομική συναλλαγή της Περιφέρειας με το συγκεκριμένο πρόσωπο και φερόμενο ως δράστη. Καθώς κι ότι θεωρούμε αυτονόητο πως δεν φέρει ευθύνη όποιος είχε επικοινωνία με τον υπόψη κατηγορούμενο, κατά παρελθόντα χρόνο και χωρίς οποιαδήποτε γνώση περί των εξόχως θλιβερών εγκλημάτων του».

Ωστόσο, παρατηρείται στην ανακοίνωση, παρόλα αυτά, μερίδα του τύπου πετά «λάσπη στον ανεμιστήρα» κι εμφανίζει ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση αιρετά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς όμως, η ισχυριζόμενη αυτή εμπλοκή τους να προκύπτει μέχρι σήμερα.

Υπογραμμίζεται ότι «αυτό όμως που μένει είναι η λάσπη και η κατασυκοφάντηση των συγκεκριμένων ανθρώπων, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής ως πολιτικού οργανισμού και αυτοδιοικητικού θεσμού.

Περιφέρεια Αττικής: Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση

«Η ανεύθυνη και θεσμικά επικίνδυνη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν είναι ανεκτό να διασύρονται, ούτε θεσμοί, ούτε πρόσωπα, χωρίς αποδείξεις, ή έστω κάποια στοιχεία. Αν υπάρξουν, όχι αποδείξεις, αλλά απλές και μόνο ενδείξεις εμπλοκής, εμείς πρώτοι θα ζητήσουμε την άμεση και παραδειγματική τους τιμωρία, χωρίς κανένα ελαφρυντικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για το λόγο αυτό, καταλήγει η Περιφέρεια, «ζητούμε από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, τη Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία, να φέρουν άμεσα στο φως όλα τα στοιχεία για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τη δυσκολία του εγχειρήματος και τη σοβαρότητα της υπόθεσης, αλλά κι εμείς, από την πλευρά μας, θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε μονταζιέρες κομμάτων, ανεύθυνους εκδότες και ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, καθώς και σε τρολ του διαδικτύου, να σπιλώνουν και να συκοφαντούν αιρετά στελέχη της αυτοδιοίκησης και το θεσμό της Περιφέρειας».