ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαθ. Ψυχιατρικής Στυλιανίδης: «Μόνο 2 στα 100 παιδιά μιλούν- Η παραδοσιακή οικογένεια...

Καθ. Ψυχιατρικής Στυλιανίδης: «Μόνο 2 στα 100 παιδιά μιλούν- Η παραδοσιακή οικογένεια συγκαλύπτει»

Ο Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιος Στυλιανίδης, μίλησε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM»  και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό από τον 53χρονο παιδοβιαστή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης: «Ακόμη κι εγώ, που είμαι επαγγελματίας, είναι δύσκολο να χτίσω θεραπευτική σχέση με παιδοβιαστές. Δεν έχουν κανένα θεραπευτικό αίτημα. Γιατί δεν βιώνουν καμία ενοχή. Απολαμβάνουν τη διαστροφή τους. Η ατομική διαστροφή συναντά την κοινωνική. Τέτοια εγκλήματα ανθούν στη φονική σιωπή μιας ευρύτερης κοινότητας, διαδικτυακής, όπου όλοι καλύπτουν όλους. Οι 213 επίδοξοι παιδοβιαστές είναι ανάμεσά μας. Πολιτική διαστροφή είναι η εκμετάλλευση της τραγικής ιστορίας για κομματικά οφέλη. Είναι αδιανόητο να κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ για ανοχή σε παιδοβιαστές και η ΝΔ να συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ψήφισε την αυστηροποίηση των ποινών. Αυτό είναι ο πάτος.

Ο ρόλος των ΜΜΕ είναι καταλυτικός. Δεν είναι δυνατόν να παραμονεύουν οι κάμερες έξω από το σπίτι του για να δείξουν το παιδάκι. Πόση φρίκη πρέπει να καταναλώσουμε; Μόνο 2 στα 100 παιδιά μιλούν. Αντί να εστιάσει στη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου για την προστασία των παιδιών, ειδικά των πιο ευάλωτων, το πολιτικό σύστημα κάνει μια αντιαισθητική φασαρία. Η παραδοσιακή οικογένεια συγκαλύπτει, δεν θέλει να δει τις ρωγμές της, δεν θέλει να επεξεργαστεί τις αντιφάσεις της και τελικά συσκοτίζει ακόμη και τέτοια απεχθή εγκλήματα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ