16 νέες παραβιάσεις τουρκικών drones στο Αιγαίο

11 mins read

Νέες παραβιάσεις σημειώθηκαν σήμερα στον ελληνικό εναέριο χώρο από 2 τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Συνολικά, σημειώθηκαν 16 παραβιάσεις σε Βόρειο, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από τα drones, ενώ έγιναν και 4 παραβάσεις στο FIR Αθηνών.

Η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική της στάση και έχει ανοίξει πολλά μέτωπα τόσο στη Μεσόγειο όσο και στο ΝΑΤΟ.

Για τις προηγούμενες εναέριες προκλήσεις, όπου τα μαχητικά της παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και έφτασαν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη, η Άγκυρα ζήτησε και τα ρέστα, προκαλώντας τη σκληρή απάντηση της Αθήνας.

Κατηγόρησε, επίσης, την Ελλάδα ότι προσπαθεί για άλλη μια φορά να διαμορφώσει την αντίληψη της διεθνούς κοινής γνώμης εναντίον της Τουρκίας χρησιμοποιώντας την ένταση που ξεκίνησε με τις δικές της προκλητικές ενέργειες.

Σχετικά με τις ενέργειες της Τουρκία στο ΝΑΤΟ, το ελληνικό ΥΠΕΞ απάντησε: «Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, με τις ενέργειές της, υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς και τη συνοχή του ΝΑΤΟ σε μία κρίσιμη συγκυρία.»

Στο μεταξύ στα Βαρώσια προχωρά τις εργασίες για το περαιτέρω άνοιγμα της παραλίας στην Αμμόχωστο προς εμπορική εκμετάλλευση, μια κίνηση την οποία καταδίκασε το ελληνικό ΥΠΕΞ.

«Καταδικάζουμε τις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, οι οποίες αποτελούν μια ακόμα παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789. Δημιουργώντας νέα τετελεσμένα στο έδαφος, οι ενέργειες αυτές, απομακρύνουν ακόμα περισσότερο την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού στην βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας», τονίζεται.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα