19 νεκροί στους δρόμους της Αττικής, μέσα σε ένα μήνα

6 mins read

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, μόνο τον περασμένο Ιανουάριο, στην Αττική σημειώθηκαν 400 τροχαία ατυχήματα με 461 παθόντες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, τα 17 από αυτά ήταν θανατηφόρα με 19 νεκρούς, τα 14 ήταν τροχαία με 16 σοβαρά τραυματίες και τα 396 είχαν 426 ελαφρά τραυματίες.
Ανάμεσα στους πιο επικίνδυνους δρόμους της Αττικής βρίσκεται η Λεωφόρος Συγγρού (από τη διασταύρωση ΦΙΞ και κάτω), η Παραλιακή (μετά τις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις), η Λεωφόρος Κηφισού (στους κόμβους με Πέτρου Ράλλη και Ιερά Οδό), Περιφερειακή Υμηττού, Λεωφόρος Λαυρίου, Λεωφόρος Βάρης – Κορωπίου.
Οι συμβουλές που έδωσαν ειδικοί στο OPEN είναι να φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας, τα μικρά παιδιά πάντα στο πίσω κάθισμα, σε παιδικά καρεκλάκια, ποτέ να μην οδηγάμε υπό την επήρεια αλκοόλ, να μη μιλάμε στο κινητό εν ώρα οδήγησης (κάνουμε στην άκρη αν πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσουμε). Παράλληλα, απαιτείται σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου και αναβάθμιση του πλαισίου για την παιδεία τόσο των οδηγών, όσο και των πεζών.
Με πληροφορίες από το OPEN

Facebook Comments

Τελευταία Νέα