ΑρχικήΕπικαιρότητα77 προσαγωγές και 19 συλλήψεις - Επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

77 προσαγωγές και 19 συλλήψεις – Επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Χθες μετά τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σημειώθηκαν επεισόδια στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Η αστυνομία προχώρησε σε 77 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 19 έγιναν συλλήψεις, για την πρόκληση επεισοδίων. Οι 10 συνελήφθησαν στην Αθήνα, οι 7 στην Πάτρα και οι 2 στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα και αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες: «Οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ κ.α. αντικειμένων».

Στα επεισόδια που έγιναν μετά τις πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, ένας στην Αθήνα και δύο στην Πάτρα. Πιο αναλυτικά, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι στην Αθήνα έχουν προσαχθεί συνολικά 50 άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 10. Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Στην Πάτρα έχουν προσαχθεί 19 άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 7. Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν 8 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 2.

Δείτε όσα έγιναν χθες εδώ