Άμεση επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων χωρίς αποζημίωση ζητά ο Γεροτζιάφας

25 mins read

Την άμεση, μαζική επίταση των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων της χώρας και μάλιστα χωρίς αποζημίωση, προτείνει ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σφοδρό κύμα της πανδημίας που έχει οδηγήσει τα δημόσια νοσοκομεία σε ασφυξία.

Ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική σχολή της Σορβόννης, πρότεινε ακόμα, μετά την επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός στην κατανομή των ασθενών και στη διαχείρισή τους.

Όπως είπε μιλώντας στο Kontra Channel, “στη χώρα μας έχει διαλυθεί το κοινωνικό κράτος πρόνοιας και επί της ουσίας έχει καταργηθεί το βασικό συνταγματικό δικαίωμα να έχουν οι πολίτες ίση πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.”

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας παράλληλα πρότεινε “την άμεση μείωση του αριθμού των μαθητών στις σχολικές αίθουσες ενώ όσον αφορά τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, πρότεινε την επίταξη στρατιωτικών δυνάμεων για να βοηθήσουν στη μεταφορά των πολιτών προκειμένου να ανακουφιστούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.”

Ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική σχολή της Σορβόννης, επεσήμανε ότι “για τις επόμενες 15 ημέρες τα νοσοκομεία θα είναι σε «ασφυξία» και υπογράμμισε ότι “τα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν άμεσα προκειμένου να αποφευχθεί lockdown τα Χριστούγεννα.”

Η συμμετοχή του καθηγητή στο think tank του Αλέξη Τσίπρα

O καθηγητής , ο οποίος είναι ένα από τα μέλη του think tank του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέρχεται από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, όσον αφορά τη συμμετοχή του στο συμβουλευτικό όργανο, δήλωσε ότι “είναι μεγάλη τιμή η πρόσκληση να συμμετάσχει” .

Μάλιστα, επεσήμανε ότι είναι “άλλος ο ρόλος των θεσμικών οργάνων ενός κόμματος και άλλος ο ρόλος των επιστημόνων που συμμετέχουν στο think tank του Αλέξη Τσίπρα”, λέγοντας πως με τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό, μιλάει εδώ και 18 μήνες μέρα παρά μέρα για την πανδημία.

Τι είναι το think tank

Πρόκειται για μία 30μελής ομάδα με «βαριά βιογραφικά» και διεθνές επιστημονικό κύρος, που θα συμβάλει στις θέσεις που θα διαμορφώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τα πολιτικά ζητήματα με έμφαση στην πανδημία, την κλιματική κρίση, τα ζητήματα ανάπτυξης, τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας, τα διατροφικά ζητήματα, την θεσμική λειτουργία και συνολικά το σύνολο των σύγχρονων προκλήσεων. Το είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Αναλυτικά, κάποιοι από τους συμβούλους που μετέχουν στο think tank:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Όθωνας Ηλιόπουλος: αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο Harvard, με ειδίκευση στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου καθώς και στην εκτέλεση στρατηγικών στην ιατρική εκπαίδευση.

Νίκος Φαραντούρης: καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών.

Αριστείδης Καζάκος: καθηγητής του Εργατικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Νατάσα Ρωμανού: ερευνήτρια της NASA και ακαδημαϊκός στο Columbia για θέματα κλιματικής κρίσης.

Διάνα Βουτυράκου: αν και 25 ετών (!) είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το 2018 βγήκε πρώτη στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της Σαγκάης.

Ζωζέττα Λάλη: νομικός με μεταπτυχιακό σε ευρωπαϊκό δίκαιο, πρώην στέλεχος της Κομισιόν.

Ζαχαρούλα Τσιριγώτη: πρώην αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ, η πρώτη γυναίκα σε κορυφαίο βαθμό στην ελληνική αστυνομία.

Σοφία Βιδάλη: καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τριαντάφυλλος Αλμπάνης: πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Δημήτρης Χριστόπουλος: κοσμήτορας του Παντείου και πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Παρίσι.

Κωστής Παπαϊωάννου: πρώην γ.γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης και διατελέσας πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα