Αμμόχωστος: Μπήκαν μπουλντόζες στα Βαρώσια (photos & video)

8 mins read

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, τρέχουν οι εξελίξεις στην Κύπρο.

Κυπριακά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι την Παρασκευή η ρωσική προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα βάλει σε συζήτηση, σε ανεπίσημες κλειστές διαβουλεύσεις, τη χθεσινή καταγγελία της Λευκωσίας προκειμένου να εξεταστεί βάσει του άρθρου 35.  

Στις επαφές της και με τα μόνιμα και άλλα μέλη, όπως και τη Γραμματεία, η Κύπρος ζητά να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα για ανάκληση της απόφασης.

Επιπλέον, οι τουρκικές Αρχές συνεχίζουν από το απόγευμα της Τρίτης τις εργασίες στην περιοχή προκειμένου την Πέμπτη να δοθεί στο κοινό ένας μέρος του παραλιακού μετώπου, όπως προανήγγειλαν χθες Ερντογάν-Τατάρ.

Την Πέμπτη το άνοιγμα των Βαρωσίων

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας «Μιλιέτ», Σαφά Καραχασάν, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφέρει πως μετά την ανακοίνωση του κατοχικού πρωθυπουργού Ερσίν Τατάρ «ήδη μηχανήματα έργου εισήλθαν στην περιοχή», κοινοποιώντας φωτογραφίες και βίντεο.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα Κατεχόμενα, καθώς ανακοινώθηκε σήμερα και επισήμως η αποχώρηση του Κόμματος του Λαού (Οζερσάι) από τη «συγκυβέρνηση» με το κόμμα του Ερσίν Τατάρ.

Facebook Comments