ΑρχικήΕπικαιρότηταΑναισθησιολόγος που υπέστη εγκεφαλικό μετά από 24ωρη εφημερία: «Ένας - ένας καταρρέουμε...

Αναισθησιολόγος που υπέστη εγκεφαλικό μετά από 24ωρη εφημερία: «Ένας – ένας καταρρέουμε στο νοσοκομείο»

Συγκλονιστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε μιλώντας στον ΑΝΤ1, η αναισθησιολόγος, που κατέρρευσε λίγο μετά την εφημερία της στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Η γιατρός ανέφερε ότι ένιωσε μία πολύ έντονη αδιαθεσία μετά την εφημερία της και ξαφνικά μούδιασε το πρόσωπό της. Οι συνάδελφοί της κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει και την πήγαν στο χώρο όπου ήταν τα φορεία.

«Καταλάβαμε ότι κάτι συμβαίνει και ήρθε η νευρολόγος και διαπιστώσαμε ότι ήταν εγκεφαλικό. Κάναμε θρομβόλυση, όπως προβλέπεται», είπε η εργαζόμενη.

«Κάνουμε 10-12 εφημερίες ο καθένας. Δύσκολες εφημερίες. Χρειάζεται να είμαστε ατελείωτες ώρες μέσα και έξω από το χειρουργείο. Τον Οκτώβριο φωνάζαμε ότι δεν μπορούμε άλλο», σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι επίσης τον Οκτώβριο μία συνάδελφός της παραλίγο να χάσει το μάτι της από λοίμωξη ενώ μία άλλη γιατρός, μετά από βάρδια, έπεσε έσπασε το χέρι της και είναι σε αναρρωτική. Ένας -ένας καταρρέουμε. Έρχομαι να κάνω μία βάρδια και φεύγω με μπαστούνι».

Η ΑΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας κι εκείνος στον ΑΝΤ1 ευχήθηκε περαστικά στη γιατρό και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του κράτους. “Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη έλλειψη αναισθησιολόγων στην Ελλάδα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος δεν προσπαθεί να βρει αναισθησιολόγους. Κάνουμε διαρκώς προκηρύξεις για την πρόσληψη αναισθησιολόγων που βγαίνουν άγονες και αυτή τη στιγμή το κράτος ζητάει προσλήψεις αναισθησιολόγων και δεν μπορεί να βρει.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκδώσει ειδικό report που λέει ότι σήμερα στις χώρες του δυτικού κόσμου η μεγαλύτερη ειδικότητα που είναι σε έλλειψη είναι οι αναισθησιολόγοι. Όχι στην Ελλάδα, στον πλανήτη.

Εδώ έχουμε ένα κράτος που προκηρύσσει μόνιμες θέσεις γιατρών, αλλά δεν βρίσκει γιατρούς. Και εδώ δεν έχουμε ένα κράτος που δεν μπορεί να αυξήσει τις αμοιβές των γιατρών. Έχουμε ένα κράτος που έχει ήδη αυξήσει τις αμοιβές των γιατρών, αλλά αυτές προφανώς δεν φτάνουν», τόνισε ο υπουργός.