ΑρχικήΕπικαιρότηταΑνακοινώσεις από τον Θάνο Πλεύρη στις 18.00 - Κοντά στα 6.000 τα...

Ανακοινώσεις από τον Θάνο Πλεύρη στις 18.00 – Κοντά στα 6.000 τα σημερινά κρούσματα

Στις 13:00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επιδημιολόγων και στις 18.00 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, με φόντο την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

Με τα κρούσματα να φτάνουν χθες σχεδόν τις 5.500 και σήμερα να υπάρχουν ήδη οι πληροφορίες ότι θα ξεπεράσουν τις 6.000, η ανάγκη για νέα μέτρα μοιάζει επιτακτική. Και γι’ αυτό αποφασίστηκε στις 13:00 το μεσημέρι να συνεδριάσει η Επιτροπή των Επιδημιολόγων και στις 18.00 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Θάνο Πλεύρη.

Η κυβέρνηση δεν συζητά το οριζόντιο lockdown, όπως τουλάχιστον δήλωσε χθες στο MEGA ο ίδιος ο Θάνος Πλεύρης. Με την πανδημία εκτός ελέγχου, ξανά, όμως, τα πράγματα, ειδικά στις “κόκκινες” περιοχές, θα αλλάξουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα σε αυτά που θα ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και για όλους, στις “κόκκινες” περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται τα μέτρα θα επεκταθούν και στις “πορτοκαλί” περιοχές, αλλά αυτό ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι τιμωρητικά για τους ανεμβολίαστους. Ωστόσο, ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι να γίνονται περισσότερα τεστ, rapid ή μοριακά, από τους πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, δυο ή και τρία την εβδομάδα και με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους.

Ακομή, οι ανακοινώσεις θα αφορούν τους ελέγχους στα μαγαζιά, όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι αλλά δεν γίνονται ως σήμερα επαρκείς έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει ότι ξεκινάει πρόγραμμα δραστικών ελέγχων στα μαγαζιά με αυστηρότατες ποινές για όσους καταστηματάρχες δεν εφαρμόζουν τον κανονισμό και δεν ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού.