Ανατροπή στο νεκρό βρέφος: Ελεύθεροι αλλά κατηγορούμενοι οι γονείς- Με αμβλύ αντικείμενο οι κακώσεις.

21 mins read

Συνεχίζεται το θρίλερ με το νεκρό βρέφος από τη Συρία, με τις εκδοχές σχετικά με τον τρόπο και το λόγο για τον οποίο το άτυχο βρέφος έχασε τη ζωή του, να αντικρούονται.

Την επιστημονική ιατροδικαστική έκθεση νεκροτομής, που διενεργήθηκε χτες στο 11 μηνών βρέφος , το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό προχθές στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, περιμένουν οι αξιωματικοί του τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις έρευνες και να συντάξουν την δικογραφία για την υπόθεση η οποία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Αντικρουόμενες οι καταθέσεις 

Σύγχυση επικρατεί όσον αφορά στις κακώσεις τις οποίες έφερε το βρέφος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει από χτες και έχει δηλώσει ένας εκ των τριών ιατροδικαστών, οι οποίοι διενήργησαν τη νεκροτομή, βρέθηκαν κακώσεις που παραπέμπουν σε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο, υπάρχουν αντικρουόμενες καταθέσεις που κάνουν λόγο για θεραπεία με υποκλυσμό μέσω ορθού, λόγω της σοβαρής πάθησης του βρέφους, κάτι το οποίο οδηγεί σε ανατροπή της εκδοχής περί κακώσεων. 
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, εκείνο το οποίο είναι σίγουρο, με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, είναι ότι δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο. Οι κακώσεις φαίνεται πως προήλθαν από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Οι αστυνομικοί περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση, ενώ είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος και θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία της προανάκρισης για να αποφανθεί.

Τι υποστηρίζουν οι γονείς 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις. Αυτά ισχυρίζονται και οι γονείς του μωρού.

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη, ενώ όπως είπαν οι αστυνομικοί, ο πατέρας του βρέφους και ο εξάδελφος του, που φιλοξενείτο τις τελευταίες μέρες στο διαμέρισμα, που διαμένει η οικογένεια στου Ζωγράφου, ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και παρέμειναν στην Ασφάλεια, μέχρι να αναχωρήσουν νωρίτερα, οικειοθελώς και με την μορφή φιλοξενίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

«Πρώτη φορά βλέπω τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία»

Νωρίτερα, κι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του 11μηνων βρέφους , ένας από τους ιατροδικαστές που έκανε την νεκροτομή της σορού, επιμένει στην εκδοχή της σεξουαλικής κακοποίησης.

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, ο κ. Σ. Μπουζιάνης είπε ότι πρώτα φορά βλέπει «τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία», επισημαίνοντας τα στοιχεία «παρά φύσιν κακοποίησης» που εντόπισε, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων για την ακριβή αιτία θανάτου.

Facebook Comments