ΑρχικήΕπικαιρότηταΙατροδικαστής για νεκρό βρέφος: «Πρώτη φορά βλέπουμε τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή...

Ιατροδικαστής για νεκρό βρέφος: «Πρώτη φορά βλέπουμε τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία»

Συγκλονίζει η περιγραφή του ιατροδικαστή, Σ. Μπουζιάνη, για το κακοποιημένο βρέφος 11 μηνών συριακής καταγωγής, που μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο από τον πατέρα του.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή στον ΑΝΤ1, ο κ. Μπουζιάνης είπε χαρακτηριστικά ότι πρώτη φορά είδε τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία.

Έκανε και πάλι λόγο για «παρά φύσιν στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης», ενώ βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στην αιτία θανάτου του άτυχου βρέφους.

Ερωτηθείς για την εκδοχή που προέβαλε η μητέρα του βρέφους και σχετίζονται με τη θεραπεία που λάμβανε λόγω της ασθένειάς του, ο κ. Μπουζιάνης απάντησε ότι «δεν γνωρίζω αυτές τις θεραπείες αλλά εμείς είπαμε ότι ήταν κάποιο αμβλύ όργανο που προκάλεσε τις κακώσεις».

Η μητέρα υποστήριξε ότι το βρέφος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, ελάμβανε βαριά αγωγή (υπόθετα η λήψη των οποίων γινόταν με ένα ειδικό εξάρτημα) και εκεί αποδίδουν οι γονείς τις κακώσεις που διαπίστωσε ο ιατροδικαστής επισημαίνοντας ότι η κατάσταση του παιδιού τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες είχε επιδεινωθεί με αποτέλεσμα να παθαίνει σπασμούς. Γεγονός που καθιστούσε ιδιαίτερα δύσκολη την λήψη της αγωγής καθώς το βρέφος αντιστεκόταν.

Διευκρίνισε ότι οι ιστολογικές εξετάσεις που αναμένονται θα δείξουν την αιτία θανάτου η οποία για την ώρα παραμένει αδιευκρίνιστη.

Όσον αφορά στα αδέλφια του άτυχου βρέφους, 11 μηνών, οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν σημάδια κακοποίησης, ωστόσο τα δύο παιδιά του ζευγαριού και ένα ακόμα, που διέμενε στο ίδιο διαμέρισμα, παραμένουν υπό νοσηλεία στο νοσοκομείο.