ΑρχικήΕπικαιρότηταΑνδρέας Ηλιάδης: Ο γιατρός που κατάλαβε πρώτος, κατέθεσε πρώτος και προειδοποίησε τον...

Ανδρέας Ηλιάδης: Ο γιατρός που κατάλαβε πρώτος, κατέθεσε πρώτος και προειδοποίησε τον Μάνο για τη Ρούλα

«Έχουμε πάθει σοκ», έλεγε τον Ιανουάριο, ο Διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Δεν προμηνυόταν κάτι. Τι να πω. Ακόμη και ο γονιδιακός έλεγχος που έγινε στην οικογένεια δεν έδειξε οτιδήποτε. Δεν βρήκαν στο εξωτερικό κάποια γενετική προδιάθεση» δήλωνε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος». «Αιφνίδιο συμβάν» αυτή είναι η αιτία, όμως το περίεργο είναι ότι έχουμε τρία «αιφνίδια συμβάντα» σε τρία παιδιά, με τραγική κατάληξη στην ίδια οικογένεια» είχε πει τότε, δείχνοντας ότι είχε καταλάβει πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τους θανάτους των παιδιών.

Ο γιατρός που έδωσε ξανά ζωή στην Τζωρτζίνα

Τον Απρίλιο του 2021 οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Παίδων με επικεφαλής τον Ανδρέα Ηλιάδη στο ΠΓΝΠ είχαν δώσει ξανά μια τεράστια μάχη να κρατήσουν στη ζωή την Τζωρτζίνα. Η 8χρονη τότε Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όταν ξαφνικά υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί την επανέφεραν καρδιοαναπνευστικά και το παιδί που νοσηλευόταν διασωληνωμένο και σε καταστολή στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή. «Ολοι προσευχόμαστε για την Τζωρτζίνα» δήλωνε εκείνη την εποχή ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Κανείς από τους γιατρούς στη ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου δεν μπορούσε να πιστέψει πως λίγους μήνες μετά, η Τζωρτζίνα θα έχανε τη μάχη.

Το βίντεο που παρέδωσε στις αρχές ο γιατρός της Τζωρτζίνας

Ο Ανδρέας Ηλιάδης δηλώνει πλέον ότι έχει αναφέρει όλα τα στοιχεία στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ερευνά την υπόθεση των θανάτων των παιδιών. Ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο κλήθηκε να καταθέσει – όπως όλοι οι θεράποντες γιατροί – για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Σε ερώτηση για τα βίντεο που είχε ζητήσει από την μητέρα να τραβήξει τη μικρή Τζωρτζίνα κάθε φορά που είχε σπασμούς απάντησε, σύμφωνα με το flamis.gr: «Τα βίντεο είναι στα χέρια των Αρχών. Είχαμε ζητήσει από την μητέρα να καταγράφει την κλινική εικόνα της μικρής σε βίντεο. Δηλαδή τους σπασμούς της μικρής. Αυτή όμως επέλεξε να δείχνει το μόνιτορ. Εμείς μέσα από τα βίντεο πήραμε αυτό που θέλαμε για να καταλάβουμε τι συμβαίνει».

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο κ. Ηλιάδης παρέδωσε στις Αρχές βίντεο διαφορετικό από εκείνο της Ρούλας Πισπιρίγκου, το οποίο δείχνει τη συμπεριφορά του κοριτσιού όταν ήταν καλά, ήρεμο μέσα στο νοσοκομείο του Ρίου.

H μαρτυρία νοσηλεύτριας

Σύμφωνα με μαρτυρία νοσηλεύτριας από το νοσοκομείο του Ρίου, η οποία μίλησε χθες στο space που διοργάνωσε για την υπόθεση ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο κ. Ηλιάδης είχε εξερευνήσει την πιθανότητα να μπουν κάμερες στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, υπό την επίβλεψη της μητέρας της.

«Δυστυχώς δεν ήμασταν νομικά καλυμμένοι», αποκάλυψε η νοσηλεύτρια, σημειώνοντας πως όσα λέει τα λέει με την άδεια του. Αποκάλυψε επίσης ότι ο γιατρός είχε προσπαθήσει να προειδοποιήσει τον Μάνο για τη Ρούλα, και το ενδεχόμενο να τη δει ένας ειδικός, αλλά ο σύζυγος της την υπερασπίστηκε με πάθος.

Δίπλα στα προσφυγόπουλα και σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη

Ο Ανδρέας Ηλιάδης είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας αλλά και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Ήταν στην ομάδα γιατρών που έσωσαν τον 9χρονο Μάριο, ο οποίος νοσηλευόταν  στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, έχοντας διαγνωστεί με κορωνοϊό.

Στη μακρόχρονη πορεία του έχει βοηθήσει πολλά παιδιά και έχει σταθεί φύλακας – άγγελος δίπλα στα προσφυγόπουλα.

Το 2015, φρόντιζε προσφυγόπουλα στη Συκαμιά Λέσβου. Όπως ο ίδιος είχε πει, “Από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου… το χαμόγελο ενός βρέφους στο ιατρείο των γιατρών της Αχαΐας στη Συκαμιά Λέσβου”.

Ο κ. Ηλιάδης κατάγεται από την κατεχόμενη Αμμόχωστο της Κύπρου, από όπου έφυγε όταν ήταν οκτώ ετών.

Στην πορεία βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές και πλέον ζει στην Πάτρα, όπου προσφέρει καθημερινά το σπουδαίο έργο του: Μένει ξάγρυπνος νύχτες ολόκληρες στο πλευρό των παιδιών που δίνουν μάχη για τη ζωή τους, ενώ επινόησε ακόμα και το “πτυχίο αποφοίτησης” για όσους την κερδίζουν, ώστε να βγαίνουν από το νοσοκομείο με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

“Σε αυτές τις ημέρες που τα συντρίμμια της χώρας αρχίζουν να στοιβάζονται πλάι μας η απόδειξη ότι η ελπίδα δεν κρύβεται σε πολιτικές λίστες αλλά στην ηθική που κουβαλάει ο καθένας μας, είναι ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης ο οποίος απέδειξε ότι και στις εύκολες και στις δύσκολες εποχές, σημασία έχει να παραμένεις ο ίδιος άνθρωπος και να λες ότι μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής είναι το χαμόγελο ενός βρέφους ακόμα κι αν ο κόσμος γύρω συντρίβεται”, είναι τα λόγια ενός πατέρα, του κ. Μιχαήλ Σερβές, για τον γιατρό που έσωσε το παιδί του από σχεδόν βέβαιο θάνατο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο κ. Ηλιάδης έδινε πτυχία αποφοίτησης στα παιδιά που έπαιρναν εξιτήριο από το νοσοκομείο για να φτιάχνει την ψυχολογία τους!