ΑρχικήΕπικαιρότηταΑντίρριο: Έλληνες οι νεκροί του ιστιοφόρου - Αίσιο τέλος για τον 44χρονο

Αντίρριο: Έλληνες οι νεκροί του ιστιοφόρου – Αίσιο τέλος για τον 44χρονο

Έλληνες είναι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο που χτυπήθηκε από τον καιρό.  Αίσιο τέλος για τον 44χρονο από τα Μάρμαρα Αιγείρας που θεωρείτο αγνοούμενος από το βράδυ της Κυριακής, με τους συγγενείς του, να εκφράζουν φόβους για τη ζωή του.

Σύμφωνα με το thebest.gr, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανέλκυσης του ιστιοφόρου στο Αντίρριο. Σε αυτό επέβαιναν δύο άνδρες οι οποίοι είναι νεκροί. Το ιστιοφόρο χτυπήθηκε χθες από την κακοκαιρία. Πρόκειται για άνδρες γεννηθέντες το 1960 και το 1962 και κατοικούν στον Πειραιά.

Nωρίτερα:

Αίσιο τέλος για τον 44χρονο

Αίσιο τέλος για τον 44χρονο από τα Μάρμαρα Αιγείρας που θεωρείτο αγνοούμενος από το βράδυ της Κυριακής, με τους συγγενείς του, να εκφράζουν φόβους για τη ζωή του.

Νωρίτερα:

Έρευνες για τον αγνοούμενο 44χρονο στη Κινέτα

Ένας 44χρονος από την Αχαΐα και συγκεκριμένα από το χωριό Μάρμαρα Αιγείρας αγνοείται σύμφωνα με την οικογένειά του.

Ο 44χρονος σύμφωνα με τους οικείους του, βρισκόταν στην περιοχή της Κινέτας την ώρα που η κακοκαιρία έπληττε την περιοχή και δεν έχει δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες ώρες.

Η αγωνία για την οικογένειά του είναι μεγάλη, ενώ οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Δόθηκε στην κυκλοφορία η Αθηνών – Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε, πριν από λίγο, η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου που είχε κλείσει από τη μανία της κακοκαιρίας Γηρυόνης.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στο ρεύμα προς Αθήνα που είχε διακοπεί λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.

Προβλήματα από τον «Γηρυόνη» προς Πάτρα

Συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή με στόχο να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία και προς Πάτρα, αρχικά σε μία λωρίδα, το συντομότερο δυνατό.

Όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή πλησιάζοντας στην περιοχή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς προσωρινά η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Στην κυκλοφορία και η οδό Χαμοστέρνας

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Χαμοστέρνας η οποία παρέμενε κλειστή λόγω της καθίζησης στο οδόστρωμα.

Από νωρίς το πρωί, τα οχήματα ήταν αδύνατον να περάσουν στην έξοδο προς Πειραιώς, καθώς υπήρχε μεγάλη τρύπα πάνω στο δρόμο και είχε δημιουργηθεί κίνδυνος για τους οδηγούς.

Νωρίτερα είχε αποκατασταθεί η κίνηση στην οδό Πειραιώς αλλά και η κυκλοφορία στην οδό Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά από την πύλη Ε-3 στο ρεύμα προς Κερατσίνι και στη Λεωφόρο Σαλαμίνος από τη Ζωοδόχο Πηγή έως τη λεωφόρο Φανερωμένης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς στην περιοχή της Κινέτας. Συγκεκριμένα έχει δεχθεί, έως αυτή την ώρα, από την ευρύτερη περιοχή της Κινέττας 47 κλήσεις, εκ των οποίων οι 13 αφορούν άντληση υδάτων, οι 27 απομακρύνσεις ατόμων και οι 7 κοπές δένδρων.

Από την έντονη καταιγίδα υπερχείλισε το ρέμα της Πίκας με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει στο ύψος της Εθνικής οδού. Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, διεκόπη η κυκλοφορία στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής, από την Κινέτα έως τους Αγίους Θεοδώρους, καθώς το ρέμα κατέβαζε φερτά υλικά προς την περιοχή της Κινέτας. Τα νερά από το ρέμα έφτασαν μέχρι τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να δώσουν εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλαιά Εθνική οδός, κόβοντας στην ουσία, προσωρινά, κάθε δίοδο προς την Αθήνα.

Η εντολή που δόθηκε ήταν να κλείσει η Ολυμπία Οδός από τα διόδια του Καλαμακίου έως τους Αγίους Θεοδώρους και η παλιά Εθνική από τα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο, έως και τα διόδια του Καλαμακίου. Στο σημείο και στην κατοικημένη περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ δόθηκε εντολή στους κατοίκους μεμονωμένων σπιτιών, να είναι έτοιμοι, ώστε εάν κριθεί απαραίτητο να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η έξοδος της οδού Χαμοστέρνας προς Πειραιώς ήταν κλειστή, λόγω καθίζησης. Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας, έως την Ηρακλειδών με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται λίγο πριν τις 7 το πρωί καθώς στην περιοχή έσπευσαν οχήματα του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να παραδώσουν την κεντρική αρτηρία στη διάθεση των οδηγών.

Αυτή τη στιγμή η Πειραιώς έχει ανοίξει ενώ η Χαμοστέρνας παραμένει κλειστή.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην ακτή Βασιλειάδη, στην Πύλη Ε3, στο λιμάνι, στο ρεύμα προς Κερατσίνι, καθώς και στη Σαλαμίνα, στη Λεωφόρο Σαλαμίνας, από τη Ζωοδόχου Πηγής, έως τη Λεωφόρο Φανερωμένης με τις υπηρεσίες να αποκαθιστούν τελικά τα προβλήματα στο νησί..

Λίγο μετά τις 07:30, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά.

Στο «κόκκινο» κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Στο «κόκκινο» είναι η κίνηση στους δρόμους με προβλήματα να εντοπίζονται στην λεωφόρο Κηφισού από το ύψος της Ιεράς οδού μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια, στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου αλλά και στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Κλειστή είναι η Χαμοστέρνας εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων, ενώ κλειστός είναι και ο δρόμος στην Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά από την πύλη Ε-3 στο ρεύμα προς Κερατσίνι ο δρόμος, όπως και στη Λεωφόρο Σαλαμίνος από την Ζωοδόχο Πηγή έως την Λεωφόρο Φανερωμένης.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εξαιτίας συσσώρευσης υδάτων σε σημεία του οδικού δικτύου.

Σε επιφυλακή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

«Είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση για τις μάχες με την κακοκαιρία. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι είναι δυνατόν», τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων όπου από πολύ νωρίς το πρωί γίνονται έκτακτες συσκέψεις για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Παράλληλα, μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και των ΟΤΑ πραγματοποιούν ενέργειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας που έχει διακοπεί στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου (Ολυμπία οδό), στο ύψος της Κινέττας και ειδικότερα από τον σταθμό των διοδίων Ελευσίνας έως τον σταθμό Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην παλαιά εθνική οδό, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.

Αυτή τη στιγμή άνοιξε και η Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει σύσταση – έκκληση προς τους πολίτες της Αττικής να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους έως τις 10:00 το πρωί, τόσο για προληπτικούς λόγους, όσο και για να μην προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Αντίρριο: Βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος επιβάτης του σκάφους

Νεκρό εντοπίστηκε και το δεύτερο άτομο που αναζητούσαν οι αρχές μετά την ανατροπή ιστιοπλοϊκού στο Αντίρριο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχε ανασυρθεί η σορός του άλλου επιβάτη του ιστοπλοϊκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαιναν σε ιστιοφόρο που ήταν ελλιμενισμένο στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου, το οποίο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αναποδογύρισε.

Εκκενώθηκαν σπίτια στην Κατερίνη

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι στην Κατερίνη, καθώς η θάλασσα “φούσκωσε” και μπήκε εντός του αστικού ιστού με αποτέλεσμα να εκκενωθούν σπίτια στην παραλία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Κατερίνης Παναγιώτης Πατσιαλής, πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο Ισπανό ποδηλάτη και τον σκύλο του, που διανυκτέρευαν στα Λείβηθρα Ολύμπου και δεν μπορούσαν να φύγουν από το σημείο, λόγω της καταιγίδας.

Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης και των ανέμων που έπνεαν, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης.

Τα σχολεία της Αττικής ανοίγουν στις 10 – Κλειστά τα σχολεία στα Μέγαρα

Η ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής: «Με βάση την ενημέρωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σταδιακή εκτόνωση των εντόνων καιρικών φαινομένων, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, όλα τα σχολεία, εκτός από εκείνα του δήμου Μεγαρέων, θα λειτουργήσουν κανονικά μετά τις 10.

Στον δήμο Μεγαρέων λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί στην περιοχή, για την ασφάλεια των παιδιών, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα της έντασης των φαινομένων».

Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων για την Αττική 

«Στην Αττική περιμένουμε τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόπτωσης, φαινόμενα που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Αργά το βράδυ ωστόσο ενδέχεται να εκδηλωθούν και πάλι τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 15 έως 20 βαθμούς»