ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπέπλευσε το «Blue Star Mykonos» από την Λήμνο - Αρνητικό το ύποπτο...

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» από την Λήμνο – Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Mykonos» απέπλευσε από το λιμάνι της Λήμνου.

Το πλοίο παρέμενε από χθες το βράδυ στο νησί, με 341 επιβάτες και 77 μέλη πλήρωμα, μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι η Αttica Group, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις λιμενικές αρχές, το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της Λήμνου στις 15.00 προκειμένου να εκτελέσει το υπόλοιπο του δρομολογίου του για Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκο-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά.

Ακόμη η εταιρεία σημειώνει ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το πλοίο δεν θα επιβιβάσει επιβάτες από τους λιμένες αναχώρησης.

Οι ήδη επιβαίνοντες επιβάτες θα αποβιβαστούν στους λιμένες προορισμού τους και θα τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες με μέριμνα του ΕΟΔΥ.

https://www.facebook.com/limnoreport/videos/2555040088041292/?t=0

Το χρονικό

Το Blue Star Μύκονος ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης από την Καβάλα και στις 02:00 έφτασε στη Λήμνο. Έκτοτε παραμένει στο λιμάνι του νησιού, καθώς ένα μέλος του πληρώματος έχει μεταφερθεί με πυρετό στο νοσοκομείο Καβάλας.

Σύμφωνα με όσα είπε επιβάτης του πλοίου στο ΣΚΑΪ, υπήρξε μια ώρα καθυστέρηση και πριν ξεκινήσει το δρομολόγιο ήρθε ασθενοφόρο και πήρε έναν άνθρωπο, που φέρεται να είναι μέλος του πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες βράδυ μέλος του πληρώματος παραπονέθηκε για υψηλό πυρετό. Τα ξημερώματα ο νομίατρος που τον εξέτασε τον έκρινε ύποπτο.

Το πλοίο βρίσκεται σε καραντίνα στο λιμάνι της Λήμνου και οι επιβάτες κρατούνται μέσα στο πλοίο, εδώ και περίπου 5 ώρες, ενώ δεν τους έχει γίνει επίσημη ενημέρωση και επικρατεί πανικός.

Το πλοίο έχει 345 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος. Όσοι κατέβηκαν στη Λήμνο έχουν ενημερωθεί και έχει μεταβεί αρμόδιος του ΕΟΔΥ στο νησί.