ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπίστευτη ταλαιπωρία στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου από τη φωτιά σε...

Απίστευτη ταλαιπωρία στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου από τη φωτιά σε βυτιοφόρο

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς σε νέα και παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι σε βυτιοφόρο.

Το βυτιοφόρο μετέφερε 7,5 τόνους υγραέριο. Η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο. Παράλληλα έγινε διακοπή της κυκλοφορίας από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική σε εξέλιξη είναι η διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου. Μετά τον περιορισμό της φωτιάς έγινε αντιληπτή η διαρροή υγροποιημένου αερίου. Η μετάγγισή του από το καμένο βυτιοφόρο είναι μια εξαιρετικά «λεπτή» επιχείρηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες. Για λόγους ασφαλείας δεν θα ανοίξει η εθνική οδός προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία.

H ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου, από βυτιοφόρο όχημα στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου,.

Για αυτό το λόγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου:

Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο
Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο
Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

 

Με ανακοίνωσή της η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας.

Λόγω του συμβάντος της φωτιάς σε βυτιοφόρο όχημα με αποτέλεσμα την διακοπή κυκλοφορίας, τα δρομολόγια του Προαστιακού της γραμμής του Κιάτου, θα εκτελούνται στο τμήμα μεταξύ Πειραιάς – Μέγαρα – Πειραιάς, μέχρι νεοτέρας.