ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπό 27 έως 60 ετών οι διασωληνωμένοι στο Σωτηρία και όλοι ανεμβολίαστοι

Από 27 έως 60 ετών οι διασωληνωμένοι στο Σωτηρία και όλοι ανεμβολίαστοι

Η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων αφορά σε νέους ανθρώπους ενώ στις ΜΕΘ  υπάρχουν αυτή τη στιγμή νέοι άνθρωποι διασωληνωμένοι.

Η καθηγήτρια Εντατικολογίας- Πνευμονολογίας και υπεύθυνη των ΜΕΘ του Ευαγγελισμού Αναστασία Κοτανίδου, μιλώντας στο “ΒΗΜΑ και τον ΒΗΜΑτοδότη, λέει καθαρά ότι στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι διασωληνωμένοι. Μάλιστα, όπως είπε, άπαντες στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού είναι ανεμβολίαστοι. Όπως διευκρίνισε, υπάρχουν και λίγοι που έχουν εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις αλλά νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς, στο Σωτηρία, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ περίπου 40 άτομα. Από 27 ετών έως και 60. Οι 39 είναι άνδρες και μόνον μία 37χρονη είναι γυναίκα. Ο ιός κτυπά τους νέους, όπως λέει η Αντωνία Κουτσούκου καθηγήτρια Εντατικολογίας- Πνευμονολογίας. Και οι 40 στις ΜΕΘ ανεμβολίαστοι.

Ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος επισημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε μεγαλύτερη πίεση στο Σύστημα Υγείας, το πρέσινγκ, αναφέρει, θα είναι μεγάλο, αλλά όχι όπως ήταν τον χειμώνα ή πέρυσι το καλοκαίρι. Ο λόγος; Η επιτάχυνση των εμβολιασμών και ότι πλέον το Σύστημα Υγείας είναι προετοιμασμένο σε τέτοιου είδους καταστάσεις