ΑρχικήΠολιτικήΟικονόμου: «Αναστέλλεται από αύριο το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους...

Οικονόμου: «Αναστέλλεται από αύριο το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανακοίνωσε πως από αύριο αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Κλείνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα μέτρα για την πανδημία.

Είπε ειδικότερα:

-Πρώτα απ’ όλα, από αύριο Παρασκευή αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών.

Δεύτερο: Το Πάσχα φέτος θα γιορταστεί με τα μέτρα που έχουμε τη στιγμή αυτή και με την ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας εκεί όπου παρατηρείται συνωστισμός. Έτσι, μετά από δύο χρόνια θα γίνουν κανονικά όλες οι τελετές που είχαμε στερηθεί τα χρόνια της πανδημίας.

Και τρίτον: Από 1η Μαΐου αίρεται η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την πρόσβαση σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Αίρεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους με ορισμένες εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν. Καταργούνται τα τακτικά self-test στα σχολεία και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς τη διενέργεια self-test. Ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολιάστων συμπολιτών μας στους χώρους εργασίας. Και επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100%. Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν την 1η Σεπτεμβρίου.

Με σύνεση, με προσοχή, με σχέδιο, με επαγγελματισμό, αφήνουμε σιγά σιγά πίσω μας μια μια τις κρίσεις».

«Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μία κυβέρνηση που ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις επειδή διέπεται από πραγματισμό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με αναφορά στις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία που όπως είπε επανατοποθέτησε την πραγματικότητα και κατά συνέπεια τις κυβερνητικές προτεραιότητες και τους σχεδιασμούς. Τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και διαχειρίζεται την πραγματικότητα χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις «γιατί ύψιστη προτεραιότητα για μας είναι η προστασία του λαού και της πατρίδας», είπε χαρακτηριστικά.

Περνώντας στις εξελίξεις στη διεθνή οικονομία και τις εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια επεσήμανε πως «είναι απόλυτη επιλογή μας να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας και την ενέργειά μας τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε δράσεις στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και πολιτών».

Επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός επιμένει στην προσπάθεια (προσπάθεια που υποστηρίζεται κι από άλλους ηγέτες) για μια ευρωπαϊκή λύση σ’ ένα πρόβλημα που είναι πανευρωπαϊκό και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μεμονωμένα. «Κανένας εθνικός προϋπολογισμός σε καμία χώρα δεν μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος. Παγκόσμιες στρεβλώσεις και φαινόμενα αισχροκέρδειας απαιτούν διεθνείς πρωτοβουλίες», τόνισε.

Υπογράμμισε την αναγκαιότητα οι δράσεις αυτές να δρομολογηθούν άμεσα και πρόσθεσε ότι σε εθνικό επίπεδο εξετάζονται όλα τα δεδομένα προκειμένου να εξαντλούμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για τη στήριξη της κοινωνίας και ιδίως των πιο αδύναμων και ταυτόχρονα να βρίσκουμε και να αξιοποιούμε νέες δυνατότητες. «Εφόσον δεν υπάρξουν ευρωπαϊκά μέτρα, θα υπάρξουν εθνικά μέτρα», τόνισε, επισημαίνοντας ότι πρώτη η κυβέρνηση ξεκίνησε τη στήριξη της κοινωνίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο και θα συνεχίσει τη στήριξη αυτή όσο συνεχίζεται η κρίση

Την ίδια ώρα όπως είπε ο κ. Οικονόμου συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις που παράγουν έμπρακτο και άμεσο όφελος για την πατρίδα και την κοινωνία. Έκανε ξεχωριστή αναφορά στο νομοσχέδιο «Δουλειές ξανά», που ψηφίζεται στη Βουλή το οποίο θεσπίζει μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο σε τρεις ενότητες μείζονος ενδιαφέροντος.

Η πρώτη ενότητα αφορά την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ που μετονομάζεται σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Αφορά την αντιμετώπιση φαινομένων κατάχρησης παροχών του Οργανισμού, την αναβάθμιση του συστήματος κατάρτισης του εργατικού δυναμικού και προπάντων την υποβοήθηση των ανέργων για να βρουν δουλειά. Αναφέρθηκε μάλιστα σε ειδικά μέτρα που θεσπίζονται.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ασχολείται με την τόνωση της εργασίας από την αρχή της θητείας της γι αυτό και κατάφερε να μειώσει την ανεργία κι έχει δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας.

Η δεύτερη ενότητα μεταρρυθμίσεων αφορά στον εκσυγχρονισμό της στεγαστικής πολιτικής, η οποία πλέον θα καλύπτει και τις ανάγκες νέων ανθρώπων.

Η νέα υπηρεσία, «με άλλα λόγια γίνεται μοχλός για να αποκτούν στέγη οι εργαζόμενοι και οι νέοι μας», τόνισε επειδή το στεγαστικό παραμένει μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας.

Η τρίτη ενότητα αφορά την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων, την επίλυση δηλαδή ενός από τα σοβαρότερα κοινωνικά προβλήματα που κληρονομήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηριστικά είπε. Εξήγησε ότι αφορά στη συσσώρευση εκκρεμών συντάξεων για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο απαιτείται για την έκδοση των συντάξεων και κατά το οποίο οι ασφαλισμένοι παραμένουν σε ομηρία, χωρίς κανένα εισόδημα.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις συντάξεις fast track και στις συντάξεις εμπιστοσύνης εξηγώντας πώς λειτουργούν.

Επισημαίνοντας πως η μείωση της ανεργίας είναι θετικό στοιχείο αλλά δεν είναι αρκετή, αναφέρθηκε και στη συνέχιση ήδη εφαρμοσμένων αλλά και σε νέες δράσεις μεταξύ αυτών τη συνέχιση της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για 150.000 θέσεις εργασίας. Εφαρμόζεται το πρώτο ένσημο, θα διοχετευτεί περίπου 1 δισεκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την κατάρτιση 500.000 συμπολιτών μας σε ψηφιακές και άλλες δεξιότητες, από τον Ιούνιο ξεκινά η κάρτα εργασίας που θα προστατεύει ωράριο εργασίας και υπερωρίες, είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο σημείο αυτό επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για ψευδείς καταγγελίες και επισημαίνοντας πως «είναι η αντίδραση προσωποποιημένη, είναι η συντήρηση σωματοποιημένη».

Κλείνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του ο κ. Οικονόμου θέλησε να αναφερθεί στα μέτρα για την πανδημία και την επιστροφή στην κανονικότητα. «Με σύνεση, με προσοχή και με σχέδιο, με επαγγελματισμό αφήνουμε σιγά-σιγά πίσω μας μία-μία τις κρίσεις, τόνισε.

 

Αναλυτικά, στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

«Όπως έχουμε επανειλημμένως επισημάνει, ο πόλεμος στην Ουκρανία άλλαξε τον κόσμο και επανατοποθέτησε την πραγματικότητα και προφανέστατα και τις κυβερνητικές προτεραιότητες και τους σχεδιασμούς. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια Κυβέρνηση που ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις επειδή διέπεται από πραγματισμό. Αντιμετωπίζουμε και διαχειριζόμαστε την πραγματικότητα χωρίς ιδεοληψίες και χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις. Γιατί ύψιστη προτεραιότητα για μας είναι η προστασία του λαού και της πατρίδας.

Οι εξελίξεις στη διεθνή οικονομία και το κύμα των εκρηκτικών ανατιμήσεων στην ενέργεια είναι κατακλυσμιαίες και είναι απόλυτη επιλογή μας να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας και την ενέργειά μας, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε δράσεις στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών. Ο πρωθυπουργός επιμένει στην προσπάθεια -που υποστηρίζεται και από άλλους ηγέτες- για μια ευρωπαϊκή λύση σε ένα πρόβλημα, που είναι πανευρωπαϊκό και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μεμονωμένα. Είναι δεδομένο ότι κανένας εθνικός προϋπολογισμός, σε καμιά χώρα, δεν μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος. Παγκόσμιες στρεβλώσεις και φαινόμενα αισχροκέρδειας απαιτούν διεθνείς δράσεις. Οι καιροί και οι άνθρωποι δεν μπορούν να περιμένουν γι’ αυτό και αυτές οι δράσεις δεν πρέπει να αργήσουν.

 

Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις που παράγουν έμπρακτο και άμεσο όφελος για την πατρίδα και την κοινωνία

Και ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Παράλληλα, σε εθνικό επίπεδο, εξετάζονται διαρκώς όλα τα οικονομικά δεδομένα, προκειμένου να εξαντλούμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για τη στήριξη της κοινωνίας και ιδίως των πιο αδύναμων και ταυτόχρονα να βρίσκουμε και να αξιοποιούμε νέες δυνατότητες. Εφόσον δεν υπάρξουν ευρωπαϊκά μέτρα, θα υπάρξουν εθνικά μέτρα. Είμαστε οι πρώτοι που ξεκινήσαμε -από το Σεπτέμβριο- τη στήριξη της κοινωνίας και θα συνεχίσουμε τη στήριξη αυτή όσο συνεχίζεται η κρίση».

Την ίδια ώρα συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις που παράγουν έμπρακτο και άμεσο όφελος για την πατρίδα και την κοινωνία. Που δίνουν λύσεις σε προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες, που διασφαλίζουν καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση, που δημιουργούν συνθήκες για συλλογική πρόοδο, αλλά και ατομική προκοπή.

Με αυτό το γνώμονα, κατατέθηκε και ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Δουλειές Ξανά» που θεσπίζει μια σειρά σημαντικές μεταρρυθμίσεις με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, σε τρεις ενότητες μείζονος ενδιαφέροντος.

Η πρώτη ενότητα αφορά στην αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ, που μετονομάζεται Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Αφορά την αντιμετώπιση φαινομένων κατάχρησης παροχών του Οργανισμού, την αναβάθμιση του συστήματος κατάρτισης του εργατικού δυναμικού και προπάντων την υποβοήθηση των ανέργων για να βρουν δουλειά. Μεταξύ άλλων με το νέο νόμο:

-Θεσπίζονται νέα ψηφιακά εργαλεία για τη διευκόλυνση των ανέργων να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

-Θεσπίζεται επίδομα εργασίας για τους επιδοτούμενους ανέργους που θα βρίσκουν δουλειά και οι οποίοι εκτός από το μισθό τους θα συνεχίζουν να εισπράττουν το 50% του επιδόματος ανεργίας μέχρι την ημερομηνία λήξης του.

-Παρέχεται μπόνους ύψους 300 ευρώ για όσους από τους μακροχρόνια ανέργους -πάνω από τα 5 έτη- καταρτίζουν Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

-Εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια για τη διατήρηση σειράς βοηθημάτων, που προβλέπονται από τον Οργανισμό στους μακροχρόνια άνεργους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κατάχρησης.

Το νομοσχέδιο -όπως τόνισε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- έχει ως κεντρική φιλοσοφία την επιδότηση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Η εργασία αποτελεί κοινωνικό αγαθό που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για την κοινωνία. Διασφαλίζει την ευζωία των ανθρώπων, δίνει προοπτική στους νέους και συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της χώρας.

Η κυβέρνησή μας ασχολείται με την τόνωση της εργασίας από την αρχή της θητείας της. Για αυτό έχουμε μειώσει την ανεργία και έχουμε δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας.

Η δεύτερη ενότητα μεταρρυθμίσεων που προωθείται με το συγκεκριμένο νόμο, αφορά στον εκσυγχρονισμό της στεγαστικής πολιτικής, η οποία πλέον θα καλύπτει και τις ανάγκες των νέων ανθρώπων. Ο νέες ρυθμίσεις διευκολύνουν τόσο την απόκτηση και ανέγερση ακινήτων που θα διατεθούν για τη στέγαση εργαζόμενων, ανέργων και των οικογενειών τους, αλλά και νέων όσο και την αξιοποίηση της περιουσίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης -του νέου ΟΑΕΔ δηλαδή- για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών.

Στο πλαίσιο αυτό επεκτείνονται οι αρμοδιότητες της νέας υπηρεσίας, έτσι ώστε πέρα από την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του εργατικού δυναμικού, να μπορεί να ασχοληθεί και με τις στεγαστικές ανάγκες των νέων, μέσω της χορήγησης παροχών. Η νέα υπηρεσία προχωρά, επιτέλους, στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΑΕΔ αξίας περίπου 1,5 δισ. ευρώ που παραμένει στην κυριολεξία ακίνητη και αναξιοποίητη.

Με άλλα λόγια, γίνεται μοχλός για να αποκτούν φτηνή στέγη οι εργαζόμενοι και οι νέοι μας. Κι αυτό γιατί -όπως τόνισε χθες στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- στην Πατρίδα μας το 37% του πληθυσμού ξοδεύει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για έξοδα στέγης, όταν στην Ευρώπη ο αριθμός αυτός είναι 3 φορές μικρότερος. Το στεγαστικό αποτελεί πρόβλημα, αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και για αυτό παρεμβαίνουμε εγκαίρως και δραστικά. Και αυτή είναι μόνο μία παρέμβασή μας . Το συνολικό μας σχέδιο θα ξεδιπλωθεί το επόμενο διάστημα.

Η τρίτη ενότητα μεταρρυθμίσεων που εισάγει η κυβέρνηση με το νέο νόμο αφορά την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων, την επίλυση δηλαδή ενός από τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που κληρονομήσαμε από το ΣΥΡΙΖΑ. Αφορά στη συσσώρευση εκκρεμών συντάξεων για μεγάλο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για την έκδοσή τους κατά το οποίο οι ασφαλισμένοι παραμένουν σε ομηρία χωρίς κανένα εισόδημα».

 

Οι νέες μεταρρυθμίσεις στο σύνολό τους έχουν στόχο την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων

Στο σημείο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε: «Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καταβλήθηκαν ήδη συστηματικές προσπάθειες με αποτέλεσμα να αυξηθεί η έκδοση συντάξεων μεταξύ 2019 και 2021 κατά 83%. Η κυβέρνηση, ωστόσο, αντιμετωπίζοντας με ευαισθησία τα κοινωνικά ζητήματα, επιδιώκει και την περαιτέρω επιτάχυνση της διαδικασίας αυτής. Για το σκοπό αυτό θεσμοθετούνται, με το νέο νόμο, δύο ρυθμίσεις: Η πρώτη αφορά στην έκδοση συντάξεων fast track, για τις νέες συντάξεις. Και η δεύτερη στην έκδοση της «σύνταξης εμπιστοσύνης» για το στοκ των εκκρεμών συντάξεων.

Στην πρώτη περίπτωση, για τις νέες συντάξεις, ο ΕΦΚΑ με βάση τις νέες ρυθμίσεις, είναι υποχρεωμένος να ολοκληρώνει τον έλεγχο των αιτήσεων και να εκδίδει συντάξεις μέσα σε τρείς μήνες. Εάν η προθεσμία αυτή δεν τηρείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να εκδώσουν την απόφαση, οφείλουν να στηρίζονται -για την έκδοση της απόφασης και άρα για την παροχή της σύνταξης- αφενός στα στοιχεία που περιέχει το ηλεκτρονικό σύστημα «ΑΤΛΑΣ» για το ασφαλιστικό ιστορικό του αιτούντος και αφετέρου στα επιπλέον στοιχεία που ο ίδιος επικαλείται και έχει προσκομίσει στον Οργανισμό.

Στη δεύτερη περίπτωση, για τους συνταξιούχους που είναι ήδη σε αναμονή, θα έχουμε τη «σύνταξη εμπιστοσύνης», η οποία θα εκδίδεται χωρίς περαιτέρω έλεγχο, με βάση τη δήλωση – απάντηση του ασφαλισμένου στο ιστορικό ασφαλιστικό που λαμβάνει από τον ΕΦΚΑ. Γι’ αυτό και η διαδικασία σε αυτή την περίπτωση θα είναι ακόμη ταχύτερη και θα στηρίζεται στην εμπιστοσύνη του Κράτους προς τον ασφαλισμένο. Θεωρούμε ότι η κοινωνία είναι σύμμαχό στις αλλαγές αυτές που κάνουμε και έτσι την αντιμετωπίζουμε και όχι με καχυποψία.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο ΕΦΚΑ θα διενεργεί εκ των υστέρων ελέγχους για να διαπιστώσει εάν τα στοιχεία που έχει δηλώσει ο ασφαλισμένος είναι σωστά και να προχωρήσει στις απαραίτητες αναπροσαρμογές του ποσού της σύνταξης, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση υποβολής πλαστών στοιχείων, θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες ποινές. Γιατί κανείς δεν δικαιούται να διαρρήξει αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης στην οποία αναφέρθηκα και παραπάνω.

Οι νέες μεταρρυθμίσεις στο σύνολό τους έχουν στόχο την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, την καλύτερη και αμεσότερη αντιμετώπισή του από το Κράτος. Είναι θετικό, αλλά δεν είναι καθόλου αρκετό το γεγονός, ότι η ανεργία από το 17,2% που ήταν το 2019 μειώθηκε στο 12,8%. Δημιουργήθηκαν 200.000 νέες θέσεις εργασίας και πλέον απασχολούνται για πρώτη φορά στη χώρα μας πάνω από 4.000.000 συμπολίτες μας.

Παρά την αρνητική διεθνή συγκυρία, η προσπάθεια συνεχίζεται και εμπλουτίζεται με νέες μεταρρυθμίσεις, με καινούργιες δράσεις, με νέα προγράμματα. Τριπλασιάστηκαν, ήδη, οι ρυθμοί στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, με στόχο να φέρουν το 2022 πάνω από 86.000 προσλήψεις. Συνεχίζεται παράλληλα η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για 150.000 θέσεις εργασίας. Εφαρμόζεται το «Πρώτο Ένσημο» που χρηματοδοτεί το επαγγελματικό ξεκίνημα νέων χωρίς προϋπηρεσία.

Παράλληλα, θα διοχετευτούν από το Ταμείο Ανάκαμψης περίπου 1 δισ. ευρώ για την κατάρτιση 500.000 συμπολιτών μας σε ψηφιακές και άλλες δεξιότητες. Θα αποκτήσουν, έτσι, προσόντα ώστε να είναι ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας του μέλλοντος, στις θέσεις που ζητούνται. Στους επόμενους μήνες -και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο- ξεκινά η Κάρτα Εργασίας, που θα προστατεύει ωράριο εργασίας και υπερωρίες».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τη στείρα άρνηση

 

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε στη συνέχεια πως «Είναι θλιβερό, αλλά απολύτως αναμενόμενο, το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή την περίπτωση επέλεξε τη στείρα άρνηση και ουσιαστικά την αντικοινωνική στάση. Εγκλωβίστηκε στη μιζέρια και κατέφυγε -για μια ακόμη φορά- στη διαστρέβλωση και την παραποίηση. Έγινε υπερασπιστής της απάτης. Αντιτάχθηκε στην πρόοδο και επέμεινε στη συντήρηση των κακώς κείμενων.

Αντί να αντιπροτείνει εναλλακτικές πολιτικές, κατέφυγε ξανά σε ανακριβή στοιχεία, σε ψεύτικες καταγγελίες. Μιλά για αντεργατική πολιτική μιας Κυβέρνησης που παρέλαβε την ανεργία στο 17,2% και την περιόρισε στο 12,8%. Επιμένει στο να παραμένουν στο Μητρώο του ΟΑΕΔ συμπολίτες μας που δηλώνουν άνεργοι και άρα εισπράττουν τα προνόμια με εισοδήματα 50.000 και 100.000 ευρώ. Μιλά για δήθεν αποδυνάμωση του Οργανισμού, όταν τα κονδύλιά που διατίθενται στον Οργανισμό δεκαπλασιάζονται.

Προτιμά να μην αξιοποιεί η καινούργια Υπηρεσία την ακίνητη περιουσία του Οργανισμού, να μην κατασκευάζει καινούργιες εργατικές κατοικίες στα αδόμητα οικόπεδά και να μη δρομολογεί προγράμματα στέγασης για οικογένειες ανέργων, εργαζόμενων και νέων συμπολιτών μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντίδραση προσωποποιημένη, είναι η συντήρηση σωματοποιημένη. Η άρνησή του να προχωρήσει και να προσαρμοστεί σε ότι οδηγεί τη χώρα προς τα μπροστά είναι χαρακτηριστική. Κοιτάζει και προσβλέπει στο κακό παρελθόν της χώρας, αυτό που πασχίζουμε μαζί με τους πολίτες να αφήσουμε πίσω μας. Η Κυβέρνηση επιχειρεί άλματα για να υπερβεί τη φθορά της κρίσης και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένος στην άρνηση και στη μιζέρια. Ο δρόμος της προόδου δεν είναι ούτε γρήγορος ούτε εύκολος. Αλλά ο δρόμος που βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην απόλυτη υστέρηση».