ΑρχικήΕπικαιρότηταΑποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα

Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα

Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.

Εκτός φυλακής θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα η Πόλα Ρούπα με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Θήβας που έκανε δεκτή την αίτηση της για υφ’ όρων απόλυση.

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού αναμένεται να αποφυλακιστεί σήμερα από τις φυλακές Θήβας όπου κρατείται καταδικασμένη για υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου στην Πόλα Ρούπα επιβάλλονται για την αποφυλάκιση της οι περιοριστικοί όροι τής απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, εκτός Αθηνών, που δήλωσε ότι θα διαμένει.

Η Πόλα Ρούπα είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014, για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Τον Απρίλιο του 2021 η ποινή της μειώθηκε σε έξι χρόνια και τρεις μήνες.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θήβας έκανε δεκτό το αίτημά της για υφ′ όρον απόλυση, καθώς είναι μητέρα ανήλικου τέκνου. Τον Απρίλιο του 2021 η ποινή της Ρούπα είχε μειωθεί  για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014, για την οποία την ευθύνη είχε αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ