ΑρχικήΕπικαιρότηταΑράχωβα - Χάσκι: Διπλή κατεπείγουσα έρευνα από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αράχωβα – Χάσκι: Διπλή κατεπείγουσα έρευνα από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα, διέταξε διπλή κατεπείγουσα έρευνα, σχετικά με τον θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, η οποία και είναι αρμόδια για την προστασία των ζώων, με τις παραγγελίες της απευθύνεται στην εισαγγελία Λιβαδειάς ζητώντας:

Να εξετάσουν το ενδεχόμενο «τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων μετά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και την αναφορά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο περί υπάρξεως επικίνδυνης αγέλης σκύλων στην Αράχωβα.

Επίσης ζητεί ενημέρωση για τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως παράβαση των άρθρων 251, 252 ΠΚ, και τον εντοπισμό των δραστών σχετικά με τη διαρροή απορρήτων εγγράφων της δικογραφίας από την διενεργούμενη αστυνομική προανάκριση, όσον αφορά τον θάνατο του σκύλου ράτσας χάσκι με το όνομα Όλιβερ στην κωμόπολη της Αράχωβας στις 28-11-2023 και συγκεκριμένα της διενεργηθείσας πραγματογνωμοσύνης από τον καθηγητή Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, ο οποίος μάλιστα προέβη σε συνεντεύξεις και σχολιασμούς επ΄ αυτής σε τηλεοπτικούς σταθμούς».