Αργία λόγω καύσωνα τη Δευτέρα προτείνει ο Τσίπρας

9 mins read

Την κήρυξη αργίας την προσεχή Δευτέρα 2/8 – ημέρα κατά την οποία αναμένεται να κορυφωθεί το κύμα καύσωνα – προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επικοινώνησε με τον διευθυντή και πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει με ανάρτηση του στο Facebook ότι «η Πολιτεία πρέπει να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών». «Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός», αναφέρει.

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προετοιμαστεί έγκαιρα. Η ΔΕΗ να μεριμνήσει άμεσα για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη. Ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να διατηρούν ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες».

Ο ίδιος τονίζει πως: «Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μασ απειλεί. Δεν υπάρχει πια καμία δικαολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στις συνέπειές της. Κυρίως όμως, να δράσουμε με σχέδιομ ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που την προκαλούν».

Δείτε την ανάρτηση στο Facebook: 

Facebook Comments