ΑρχικήΕπικαιρότηταΑρκουμανέας: «Περισσότερα κρούσματα τις επόμενες μέρες- Και άλλες περιοχές στο κόκκινο»

Αρκουμανέας: «Περισσότερα κρούσματα τις επόμενες μέρες- Και άλλες περιοχές στο κόκκινο»

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ στη συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Κουβαρά και το  Evening Report σχετικά με την έξαρση του κορωνοιού στη χώρα μας και τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν. 

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα δούμε και άλλες περιοχές να μπαίνουν στο «κόκκινο», το επίπεδο 4 του τοπικού λοκντάουν δηλαδή, διευκρινίζοντας ότι οι περιοχές αυτές «δεν μπαίνουν σε τιμωρία, αλλά σε προστασία». Μάλιστα, η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή πρόσθεσε ότι οι περιοχές που βρίσκονται μία ανάσα από το «κόκκινο» είναι η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα. «Θα γίνουν μαζικά rapid test στη Θεσσαλονίκη» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθώς κλιμάκια του οργανισμού θα βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα την Πέμπτη.

«Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες μέρες» ήταν η πρόβλεψη που έκανε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ τόνισε ότι σε περιοχές με τοπικά locdown τα μέτρα απέδωσαν, επισημαίνοντας: «Όπου υπάρχει χαλάρωση των μέτρων, υπάρχει διασπορά του ιού».

Σχετικά με τα τεστ, ο κ. Αρκουμανέας είπε: «Θα αυξηθούν τα rapid test το επόμενο διάστημα. Θα γίνονται από τον ΕΟΔΥ, νοσοκομεία και κρατικούς φορείς».