ΑρχικήΕπικαιρότηταΑρναούτογλου, Μαρουσάκης και Καλλιάνος, μας ενημερώνουν για τον καιρό των Χριστουγέννων

Αρναούτογλου, Μαρουσάκης και Καλλιάνος, μας ενημερώνουν για τον καιρό των Χριστουγέννων

Σάκης ΑρναούτογλουΚλέαρχος Μαρουσάκης , Γιάννης Καλλιάνος και ΕΜΥ, δίνουν τα προγνωστικά μοντέλα για τον καιρό που θα επικρατήσει τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Πιο αναλυτικά, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι το Σάββατο (23/12) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου στα δυτικά πιθανόν να σχηματιστούν ομίχλες.

Την Κυριακή (24/12) ο καιρός προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις θα υπάρχουν κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες πρόσκαιρα το πρωί στα βορειοανατολικά θα είναι πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.

Επίσης, τα Χριστούγεννα (25/12) ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα υπάρχουν στα δυτικά και βαθμιαία στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα.

«Νοτιάδες 4-5 μποφόρ»

Ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι τα Χριστούγεννα η μέρα θα κυλήσει σχεδόν ανοιξιάτικα, με τους ανέμους να πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ, ενώ σε μερικές περιοχές μπορεί να αγγίξουν και τα 6 μποφόρ.

«Θερμοκρασία κοντά στους 18 με 20 βαθμούς»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε για τον καιρό των Χριστουγέννων ότι «ανεβαίνει μια αρκετά θερμή αέρια μάζα και η θερμοκρασία θα προσεγγίζει κοντά στους 18 με 20, ίσως τη Δευτέρα των Χριστουγέννων 20 με 22 βαθμούς τα πιο ανατολικά και νότια γεωγραφικά θαλάσσια διαμερίσματα».




 

«Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας»

Ο παρουσιαστής καιρού του Mega, Γιάννης Καλλιάνος, ανέφερε ότι ο καιρός βελτιώνεται τις επόμενες μέρες, τόσο μέχρι τα Χριστούγεννα, όσο και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα. Έτσι, αναμένεται ήπιος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.