Αστυνομική επιχείρηση στη Λέσβο: Περισσότεροι από 1.100 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Καρά Τεπέ

9 mins read

Σε εξέλιξη είναι στη Λέσβο επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μεταφορά των μεταναστών στη δομή του Καρά Τεπέ. 
Περισσότεροι από 1.100 είναι οι μετανάστες που μετακινήθηκαν από το πρωί στη δομή του Καρά Τεπέ από τον πρόχειρο καταυλισμό που είχε στηθεί στο δρόμο μετά τον εμπρησμό και την καταστροφή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια.

Οι αστυνομικοί είναι ντυμένοι με ειδικές άσπρες στολές και μεταφέρουν τους μετανάστες στο εσωτερικό της δομής. Μέχρι χτες ήταν μέσα 1.700 πρόσφυγες και μετανάστες.
 

 

Νωρίτερα

Η επιχείρηση στη Λέσβο εξελίσσεται ομαλά. Τετρακόσια-πενήντα άτομα έχουν ήδη μεταφερθεί στο Καρά Τεπέ. Εξ αυτών 250 έχουν εισέλθει στη νέα δομή αφότου υποβλήθηκαν σε υγειονομικές εξετάσεις (rapid test για τον κορονοϊό) και άλλους ελέγχους. Τα υπόλοιπα 200 περιμένουν τη σειρά τους για τη διενέργεια των ελέγχων. Η ροή προς το Καρά Τεπέ συνεχίζεται.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Λίγο νωρίτερα

Στην επιχείρηση μετέχουν και 70 γυναίκες αστυνομικοί.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Πρόκειται για επιχείρηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο.
Στην επιχείρηση, που παρακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκης, συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 
Σύμφωνα με τον διαφαινόμενο σχεδιασμό της επιχείρησης η Αστυνομία αποκλείει τμήματα της διαδρομής όπου ζουν οι μετανάστες και πρόσφυγες και τους προωθεί προς τον νέο καταυλισμό.

 
 

Facebook Comments