ΑρχικήΕπικαιρότηταΟλοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτηρίου στα Εξάρχεια

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτηρίου στα Εξάρχεια

Ολοκληρώθηκε μια ακόμη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης για εκκένωση κτηρίου που ήταν υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων.

Το κτήριο της οδού Μπουμπουλίνας 42, η λεγόμενη κατάληψη «Clandestina», είχε εκκενωθεί από την αστυνομία τον περασμένο Απρίλιο, αλλά μετά από λίγες ημέρες έγινε και πάλι κατάληψη.

Ομάδα των ΜΑΤ καθώς και της ΟΠΚΕ βρέθηκαν από τα ξημερώματα στο σημείο προκειμένου να εκκενώσουν το κτήριο. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εντός του κτηρίου βρισκόντουσαν τουλάχιστον 100 πρόσφυγες και μετανάστες. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτήριο είχε εκκενωθεί μάλιστα τον περασμένο Απρίλιο και σήμερα χρειάστηκε να γίνει νέα εκκένωση.

Οι αλλοδαποί θα οδηγηθούν στο Τμήμα Αλλοδαπών, όπου θα γίνει η ταυτοποίησή τους, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Τον Απρίλη το εκκένωσαν, το Μάη το επανεκατέλαβαν

Σε ανακατάληψη του κτηρίου της οδού Μπουμπουλίνας 42 στα Εξάρχεια είχαν προχωρήσει το Μάη εκ νέου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το συγκεκριμένο κτήριο, όπως και κάποια άλλα είχαν εκκενωθεί μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της ΕΛΑΣ στις 18 Απριλίου. Από το συγκεκριμένο μάλιστα είχαν προσαχθεί 68 άτομα.