Αττική: Ανοίγουν μόνο γυμνάσια, επιστρέφει click away- Με ραντεβού ένδυση & υπόδηση- Ανοιχτά καταστήματα ΟΠΑΠ

7 mins read

Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μετά τη σημερινή συνεδρίαση προχώρησε σε σχετική εισήγηση για τη λήψη νέων μέτρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα των σχολείων και υπήρξαν και πολλές διαφωνίες. Όλα δείχνουν ότι η Αττική μπαίνει στο κόκκινο, αλλά είναι πιθανό η τελική πρόταση να αφήνει παράθυρο ανοιχτό για να ανοίξουν τα Γυμνάσια, όχι όμως και τα Λύκεια, που θα παραμείνουν κλειστά σε όλες τις κόκκινες περιοχές. 
Στην Αττική το lockdown θα γίνει πιο αυστηρό, αλλά δεν θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, όπως γινόταν λόγος τις προηγούμενες ημέρες. Το δήλωσε άλλωστε και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος  Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας τις δυσκολίες ενός τέτοιου μέτρου.
Για το λιανεμπόριο θα προβλέπονται βήματα πίσω και θα επιστρέψει το click away για τα περισσότερα μαγαζιά, όχι όμως για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και τα κοσμηματοπωλεία που θα μπορούν να λειτουργούν με ραντεβού αλλά και αυστηρές προϋποθέσεις.
Όσον αφορά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ η εισήγηση θα είναι θετική, αλλά θα παραμείνουν κλειστά στις κόκκινες περιοχές.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα