ΑρχικήΟικονομίαΦρενάρει ο ΟΠΑΠ την ανοδική τάση του Χρηματιστηρίου

Φρενάρει ο ΟΠΑΠ την ανοδική τάση του Χρηματιστηρίου

Τα επίπεδα των 1.220 μονάδων προσπαθεί να φτάσει το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας μικρή άνοδο, παρά την αποκοπή μερίσματος του ΟΠΑΠ.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,30% στις 1.221,50 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,3 εκατ. τεμάχια.

Άνοδο 0,29% καταγράφει ο FTSE 25, στις 2.962,05 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,45% στις 977,04 μονάδες.

Και ενώ τα επίπεδα διαπραγμάτευσης φλερτάρουν με τα υψηλά του 2014, οι αποκοπές μερισμάτων και κυρίως εκείνες του ΟΠΑΠ θα φρενάρουν την ανοδική τάση του Γενικού Δείκτη. Οι μετοχές του διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο του μερίσματος ύψους 0,70 ευρώ ανά μετοχή. Συγκεκριμένα, στο ταμπλό, ο ΟΠΑΠ σημειώνει -3,56%.

Παράλληλα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, συνεχίζονται οι θετικές αναλύσεις για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs σε νέα έκθεσή της να προχωρά σε αναβάθμιση των τιμών – στόχων για Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Τρ. Πειραιώς, με τα περιθώρια ανόδου σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα να κυμαίνονται από 16% έως και 42%.

Η Goldman Sachs προχώρησε σε νέα αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών, έπειτα από την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου τα οποία, όπως επισημαίνει, ήταν ισχυρά.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ