ΑρχικήΕπικαιρότηταΑύριο το πρωί η συνάντηση Μητσοτάκη- Στόλτενμπεργκ

Αύριο το πρωί η συνάντηση Μητσοτάκη- Στόλτενμπεργκ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 10:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Jens Stoltenberg,

Κατόπιν της συνάντησής τους θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Σήμερα ο κ. Στόλτενμπεργκ βρισκόταν στην Άγκυρα, όπου και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως και με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους της γειτονικής χώρας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Στόλτενμπεργκ θα φτάσει αύριο στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τους Νίκο Δένδια και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε με ανάρτηση του την προηγουμένη εβδομάδα τη συμφωνία Ελλάδας και Τουρκίας για την εγκαθίδρυση ενός μηχανισμού αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο, μέσω μιας τηλεφωνικής γραμμής επικοινωνίας των δύο πλευρών. 

Ταυτόχρονα, όπως τονίζουν τουρκικά ΜΜΕ, στην έδρα της Συμμαχίας διεξάγεται νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ των στρατιωτικών κλιμακίων των δύο χωρών, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία επανέναρξης και των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.