Αυτό είναι το Νο 1 βασικό σύμπτωμα στα παιδιά με κορωνοϊό

10 mins read

Ο πυρετός που διαρκεί για δύο με τρεις ημέρες είναι το βασικό σύμπτωμα του κορωνοϊού στα παιδιά σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής, Μαρία Τσολιά, η οποία μίλησε στην ενημερωτική εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για την Covid-19.

Όπως τόνισε οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο αν το παιδί τους έχει πυρετό για δύο – τρεις ημέρες και τίποτα άλλο.

Ο συνδυασμός μάλιστα πυρετού με κόκκινα μάτια και γαστρεντερικές διαταραχές είναι ακόμη ένα σύμπτωμα.

Σύμφωνα με την Βάνα Παπαευαγγέλου, τα περισσότερα παιδιά ηλικίας κάτω των 10 χρόνων, είναι ασυμπτωματικά όταν νοσούν με Covid-19. Η οξεία φάση σπανιότερα προκαλεί συμπτώματα, όπως υψηλό πυρετό και δύσπνοια.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕCDC, χρειάζονται νοσηλεία το 1-2% των υγιών παιδιών. «Το 1% των παιδιών στην Ελλάδα χρειάστηκαν νοσηλεία, λόγω της σοβαρής πνευμονίας που εμφάνισαν.

Σπανιότερα, εμφανίζουν περικαρδίτιδα, θρομβώσεις, σηπτικό σοκ.

Τα παιδιά με χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν εως 7 φορές περισσότερο σε σχέση με τα υγιή παιδιά. Στο Παίδων το 70% των εφήβων που νοσηλεύτηκαν, ηταν παχύσαρκοι! Το φλεγμονώδες πολυσυστηματικό σύνδρομο έχει εμφανιστεί αρκετές εβδομάδες μετά τη μόλυνση ή τη νόσηση παιδιών.

Άφορα 1 στα 3. 000 παιδιά που νοσούν. Τα παρατεινόμενα συμπτώματα στα παιδιά, όπως πυρετός ή γαστρεντερικές διαταραχές, για δυο-τρεις ημέρες σε ένα περιβάλλον, που υπήρχαν ασθενείς κοροναϊου, ακόμη κι αν δεν νόσησε το παιδί, πρέπει να οδηγήσουν στον παιδίατρο για περαιτέρω έλεγχο» πρόσθεσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα