ΑρχικήΕπικαιρότηταΑχαΐα, Εύβοια και Ρέθυμνο στα πρόθυρα lockdown

Αχαΐα, Εύβοια και Ρέθυμνο στα πρόθυρα lockdown

Οι ειδικοί προσανατολίζονται σε επιπλέον μέτρα, τύπου καθολικού lockdown όπως αυτό που επιβλήθηκε στην Αττική, για την Αχαΐα, το Ρέθυμνο, αλλά και την Εύβοια λόγω του υψηλού ιικού φορτίου που καταγράφουν τα τελευταία 24ωρα.
Προβληματισμός υπάρχει για την Θεσσαλονίκη, καθώς η εικόνα της επιδημίας του κορωνοϊού είναι  μεν ανησυχητική, αλλά όχι τόσο επιβαρυμένη.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν το πρωί σήμερα στις 10:00, εξετάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Οι 4 παραπάνω περιοχές καθώς και το ενδεχόμενο λήψης ή μη περαιτέρω μέτρων θα τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης.
Η επιδημιολογική εικόνα σε Αχαΐα, Ρέθυμνο και Εύβοια
Είναι ενδεικτικό πως η Αχαΐα στην τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ κατέγραψε 93 νέα κρούσματα κορωνοϊού και η Εύβοια 35. Την Τετάρτη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε καταγράψει ακόμη περισσότερες μολύνσεις (112) και η Εύβοια 57. 
Υπενθυμίζεται πως σκληρό lockdown έχει επιβληθεί ήδη μόνο στην πόλη της Πάτρας, στην Αχαΐα.
Όσο για το Ρέθυμνο, στην περιφέρεια της Κρήτης εντοπίστηκαν την Τετάρτη 42 νέες μολύνσεις, ενώ το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν ακόμη 12. Η Κρήτη εμφανίζει τάσεις επιδείνωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, με το Ηράκλειο να καταγράφει και αυτό 24 κρούσματα τόσο χθες όσο και σήμερα.
Καλή η εικόνα της επιδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη
Παράλληλα, τηρουμένων των αναλογιών, η Θεσσαλονίκη φαίνεται να παρουσιάζει βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα. Ωστόσο, υπάρχουν λοιμωξιολόγοι που προτείνουν να ληφθούν αμέσως πιο αυστηρά μέτρα αλλά και συνάδελφοί τους που είναι υπέρ της αναμονής.
Τις τελευταίες δύο ημέρες, πάντως, η συμπρωτεύουσα επέστρεψε στον τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων, με 101 μολύνσεις την Τετάρτη και 129 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.
Στα ίδια αυξημένα επίπεδα συγκέντρωσης παρέμεινε το ιικό φορτίο του κορωνοϊού στα λύματα της πόλης, με βάση τις δύο τελευταίες μετρήσεις, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.
Εκείνο που θα βαρύνει υπέρ της μίας ή της άλλης πρότασης είναι και η εικόνα του συστήματος υγείας στη Θεσσαλονίκη, στοιχεία για την οποία θα παρουσιάσει, το υπουργείο Υγείας στους λοιμωξιολόγους.