ΑρχικήΕπικαιρότηταΔείτε καρέ-καρέ την προσαγωγή του Έκτορα Κουφοντίνα (video)

Δείτε καρέ-καρέ την προσαγωγή του Έκτορα Κουφοντίνα (video)

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν τον Έκτορα Κουφοντίνα στη Πλατεία Κολοκοτρώνη, μπροστά από την Παλιά Βουλή, στο Κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει την 58η ημέρας απεργίας πείνας και δίψας.
Δύο γυναίκες που παίρνουν μέρος στην πορεία τον αγκαλιάζουν και προσπαθούν να αποτρέψουν την προσαγωγή του. Ωστόσο οι αστυνομικοί της τραβούν για να τον πάρουν από τα χέρια τους.
Μαζί με περίπου ακόμα 20 διαδηλωτές, ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα οδηγείται μέσα στην κλούβα για να μεταφερθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Ένας αστυνομικός κάνει το σήμα της νίκης.

Λίγα λεπτά νωρίτερα οι διμοιρίες των ΜΑΤ που ακολουθούσαν από απόσταση αναπνοής τους διαδηλωτές, ξεκίνησαν να κάνουν προσαγωγές και χρήση χημικών.
Ένταση και χημικά
Οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά από ρητή εντολή που έλαβαν, διέλυσαν τη συγκέντρωση των αλληλέγγυων στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια και 25χρόνια για τη δράση του στη «17 Νοέμβρη», κάνοντας και χρήση χημικών, χωρίς οι διαδηλωτές να κινηθούν απειλητικά προς την πλευρά τους.
Με τη χρήση χημικών και ασπίδων απώθησαν όσους είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος, προς την Ερμού και τους γύρω δρόμους.
Στη συνέχεια, και μετά την ένταση που σημειώθηκε στην πλατεία Κολοκοτρώνη, με τη χρήση της αύρας της αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν στην πλατεία Κοραή. Διαδηλωτές μπαίνουν στην είσοδο του σταθμού του Μετρό της Αστυνομίας και συγκρούονται με τους αστυνομικούς.
Νικολάου: «Μη νόμιμο το αίτημα Κουφοντίνα»
Η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας του οποίου η κατάσταση της υγείας φαίνεται να έχει επιδεινωθεί, δεν μπορεί να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, επισήμανε πως το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι μη νόμιμο.
Επιδείνωση της υγείας του
Η κατάσταση υγείας του πολυϊσοβίτη κρατούμενου για τη δράση του στη 17 Νοέμβρη έχει επιδεινωθεί καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας υπέστη οξεία νεφρική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα οι γιατροί να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης.
Στο μεταξύ, αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, επί της προσφυγής του κατά της μεταγωγής του στις φυλακές Κορυδαλλού.