Δείτε πως μπορεί να γίνει το ΜΙΝΙΟΝ- Νέα εποχή, αγνώριστο με μοντέρνα πρόταση (photos)

9 mins read

To κτίριο που παραμένει αναξιοποίητο και άδειο από το 1998, πέρασε τον Νοέμβριο του 2021 στην εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του Δημήτρη Ανδριόπουλου καθώς πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την αγορά του, από τη Folli Follie της οποίας και αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο.

Στόχος είναι να μετατραπεί σε ένα μοντέρνο, «πράσινο» βιοκλιματικό κτίριο μεικτών χρήσεων και να αναδειχθεί σε έναν ελκυστικό προορισμό που θα συμβάλλει στη σύγχρονη ιστορία της πόλης και την αναβίωση της ευρύτερης περιοχής του κέντρου των Αθηνών. Οι κορυφαίες εταιρίες στην Ελλάδα καταθέτουν τα σχέδια τους και μια από αυτές,  η εταιρία Divercity Architects ήδη κυκλοφόρησε τα πρώτα φωτορεαλιστικά σχέδια. Η επιλογή ωστόσο θα γίνει από τηνDimand ως το τέλος του έτους.

Το νέο ΜΙΝΙΟΝ ααμένεται να διαθέτει εμπορικά καταστήματα στους κάτω ορόφους του αλλά και χώρους εστίασης, επίσης γραφεία και επαγγελματικούς χώρους στους υπόλοιπους ορόφους. Ανάμεσα δε στα concept που εξετάζονται είναι να δημιουργηθούν και διαμερίσματα με θέα την Ακρόπολη στους τελευταίους ορόφους.

Η συνολική επένδυση θα αγγίξει τα 60 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τους επιτελείς της Dimand, δεν είναι μόνο η υπεραξία που θα δοθεί σε αυτό το κτίριο, στους χρήστες του και στους επισκέπτες. «Το κτίριο θα αναβαθμίσει την περιοχή, τουλάχιστον σε μια ακτίνα 2 ή και 3 οικοδομικών τετραγώνων και θα αυξήσει τις αξίες των κτίρίων και της γης. Περισσότερο, όμως, θα ενισχύσει τον τζίρο των υφιστάμενων επιχειρήσεων που τα τελευταία 25 χρόνια ταλαιπωρούνται και υποφέρουν».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα