ΑρχικήΕπικαιρότηταDentist Pass: Πότε γίνεται η εκκίνηση για τον δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο...

Dentist Pass: Πότε γίνεται η εκκίνηση για τον δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο παιδιών 6 – 12 ετών

Οι πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας, αναφέρουν πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ωφελήσει πάνω από 600.000 – 650.000 παιδιά

Καθορίστηκε το χρονικό «παράθυρο» στο οποίο θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται οι αιτήσει για το Dentist Pass, το πρόγραμμα δωρεάν οδοντιατρικού ελέγχου για παιδιά 6 έως 12 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις για τα vouchers – προπληρωμένες κάρτες του Dentist Pass – θα αρχίσουν να υποβάλλονται μετά το Πάσχα, πριν από της εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου.

Μάλιστα, σχεδόν άμεσα, από τις αρχές Μαΐου, θα ξεκινήσουν και οι οδοντιατρικές εξετάσεις.

Τι θα προσφέρει το Dentist Pass – Πάνω από 600.000 δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται ότι το Dentist Pass θα προσφέρει δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, με το υπουργείο Υγείας να εκτιμά ότι θα ωφελήσει πάνω από 600.000 – 650.000 παιδιά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο, όπου θα γίνονται τέσσερις ενέργειες:
1) Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού
2) Φθορίωση δοντιών
3) Καθαρισμός
4) Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής

Πώς θα «τρέξει» το Dentist Pass

Για να κατοχυρώσει κάποιος γονέας το Dentist Pass, θα πρέπει να υποβάλει ψηφιακά την αίτησή του μέσα από την πλατφόρμα που θα ανοίξει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για όποιον δεν έχει τη δυνατότητα να την υποβάλει ηλεκτρονικά, αιτήσεις για το Dentist Pass θα γίνονται και μέσω των ΚΕΠ.

Με την ορθή υποβολή της αίτησης και την έγκριση, ο δικαιούχος θα εκδίδει ψηφιακή χρεωστική κάρτα. Αρμόδιες θα είναι οι τράπεζες- στην οποία θα είναι ήδη πιστωμένο το ποσό.

Το επόμενο βήμα θα είναι ο προγραμματισμός ραντεβού με τον/την οδοντίατρο, κάτι που θα πρέπει να γίνει σε διάστημα έξι μηνών από την έκδοση του Dentist Pass.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι οδοντίατροι θα λαμβάνουν το ποσό των 40 ευρώ για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν στα παιδιά μέσω του Dentist Pass. Η Οδοντιατρική Ομοσπονδία ζήτησε την επέκταση του Dentist Pass και στους εφήβους έως 18 ετών.