ΑρχικήΕπικαιρότητα«Δήμητρα της Λέσβου»: Η δικηγόρος της οικογένειας θέτει ερωτήματα για την ταυτοποίηση

«Δήμητρα της Λέσβου»: Η δικηγόρος της οικογένειας θέτει ερωτήματα για την ταυτοποίηση

«Προ μίας ώρας με ενημέρωσε η οικογένεια ότι έλαβε κλήση από το αστυνομικό τμήμα της Καλλονής της Μυτιλήνης και τους είπαν ότι έχει γίνει η ταυτοποίηση με δακτυλικά αποτυπώματα» σημείωσε η δικηγόρος της οικογένειας του Παναγιώτη Καλογιάννη – αδερφού του Δημήτρη Καλογιάννη, Λίλα Ραγκούση, μιλώντας στο Action24 και την εκπομπή Briefing με τον Γιώργο Πιέρρο.

Η κ. Ραγκούση τόνισε ότι η οικογένεια της «Δήμητρας της Λέσβου», η οποία έγινε το 2015, όταν εκατοντάδες βάρκες έβγαιναν στις ακτές της Σκάλας Συκαμιάς και το νησί είχε γεμίσει δημοσιογράφους από όλο τον πλανήτη, προσπαθεί ακόμα να καταλάβει «ότι ενώ υπήρχε δείγμα DNA και θα μπορούσαμε να καταφύγουμε σε μια πιο εύκολη και πιο ασφαλή διαδικασία ταυτοποίησης από την στιγμή που υπάρχουν εν ζωή τόσα αδέρφια. Παρά ταύτα η αστυνομία προτίμησε να καταφύγει στη μέθοδο των αποτυπωμάτων, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται».

Και πρόσθεσε «δυστυχώς αυτή την στιγμή, η οικογένεια είναι καταρρακωμένη διότι υπήρχε πάντοτε η ελπίδα ότι ο άνθρωπος τους μπορεί να είναι ζωντανός.Δυστυχώς έσβησε αυτό πριν από μια ώρα. Και πλέον αντιλαμβάνονται ότι τουλάχιστον έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο φάκελο της δικογραφίας για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί».

Ακόμη, η κ. Ραγκούση τόνισε ότι υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση από όλα τα μέσα, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «η απορία όλων είναι γιατί έπρεπε να καταφύγουμε σε αυτή την μέθοδο και σε αυτή την λύση για να μπορέσουμε να έχουμε έστω κάποια πληροφόρηση. Αυτά που έχουν συμβεί, έχουν χρονική μεγάλη απόκλιση από αυτό το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει», αναφέροντας ότι παρά το ρίσκο δέχονται την αναγνώριση με αποτυπώματα.

«Το πρόβλημα είναι ότι από την στιγμή που οδηγήθηκε, συνοδευόμενος (ο Δημήτρης) στο Δρομοκαΐτειο, με εισαγγελική παραγγελία, ο αδερφός του Παναγιώτης είχε καθημερινή επικοινωνία με το νοσοκομείο και τους θεράποντες ιατρούς του και από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε την αστυνομία, όταν στις 7 του Απρίλη, τους είπαν από το νοσοκομείο ότι το έχει σκάσει», σημείωσε η δικηγόρος της οικογένειας.

Αναφερόμενη στο τι έχει προηγηθεί της εισαγωγής του στο Δρομοκαΐτειο, η κ. Ραγκούση τόνισε ότι «προηγήθηκαν κάποια μεμονωμένα φαινόμενα (επιθέσεων) που έχουν αναδειχθεί, αλλά μέσα στο χωριό δεν μπορώ να πω ότι οι κάτοικοι είχαν μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι του που να τον οδηγήσουν (στο Δρομοκαΐτειο)», τονίζοντας ότι οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο όταν άρχισε να γίνεται επικίνδυνος για τον εαυτό του, με τάσεις αυτοκτονίας.