ΑρχικήΕπικαιρότηταΛέσβος: «Βούλιαξε» το νησί από Τούρκους τουρίστες με τη νέα visa express...

Λέσβος: «Βούλιαξε» το νησί από Τούρκους τουρίστες με τη νέα visa express – Πότε κορυφώνονται οι αφίξεις

 Από τις 6 ως τις 14 Απριλίου υπολογίζεται να έρθουν στο νησί περισσότεροι από 6.000 επισκέπτες.

Πάνω από 1.700 επισκέπτες από την Τουρκία έφτασαν σήμερα στη Μυτιλήνη με πέντε πλοία της γραμμής από το αντικρινό λιμάνι της πόλης Αϊβαλί. Οι Τούρκοι τουρίστες έφτασαν στη Λέσβο να γιορτάσουν μουσουλμανική γιορτή του σεκέρ μπαϊράμ που φέτος γιορτάζεται από τις 6 ως τις 14 Απριλίου υπολογίζεται να έρθουν στο νησί περισσότεροι από 6.000 επισκέπτες. Οι περισσότεροι από αυτούς από την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη αλλά και από άλλες παράλιες μεγάλες τουρκικές πόλεις.

Ας σημειωθεί ότι ιδιαίτερη σημασία έχει το ότι οι αυξημένες αφίξεις Τούρκων επισκεπτών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου συμπίπτουν με την εφαρμογή της διαδικασίας έκδοσης visa express για τους επισκέπτες από την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια του εορτασμού του σεκέρ μπαϊράμ υπολογίζεται ότι σχεδόν 1000 επισκέπτες θα κάνουν χρήση της visa express. Πάντως οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς της Λέσβου δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εφαρμογή του μέτρου, καθώς καταγράφεται μεγάλη τουριστική αύξηση από την Τουρκία ενώ η διαδικασία της έκδοσης της visa διεκπεραιώνεται πλέον πολύ σύντομα.

Σε ποια ελληνικά έχει ισχύ η visa express

Όπως είναι γνωστόν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την τελευταία συνάντηση του με τον Ταγίπ Ερντογάν, είχε ανακοινώσει την έναρξη της πιλοτικής διαδικασίας έκδοσης visa express διάρκειας επτά ημερών για Τούρκους πολίτες – επισκέπτες σε 10 νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Και συγκεκριμένα στα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος, Σύμη, Καστελόριζο, Λήμνος, Κάλυμνος και Λέρος.

Φέτος τη Λέσβο υπολογίζεται ότι θα επισκεφτούν περισσότεροι από 100.000 Τούρκοι πολίτες αριθμός αυξημένος κατά 20% περίπου σε σχέση με πέρυσι.

Σήμερα τους Τούρκους επισκέπτες υποδέχθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης με ούζο, γλυκά, καπέλα και χαμόγελα από αντιπροσωπίες του Δήμου Μυτιλήνης και φορέων της πόλης και του νησιού. Πλέον δημοφιλείς προορισμοί των Τούρκων επισκεπτών εκτός από τη πόλη της Μυτιλήνης, ο Μόλυβος, η Πέτρα, η Ερεσός, η Καλλονή και το Πλωμάρι αλλά και πολλές άλλες περιοχές του νησιού.