ΑρχικήΕπικαιρότηταΔια χειρός Βαρώτσου οι αλλαγές στο Ελληνικό Πεντάγωνο (photos- video)

Δια χειρός Βαρώτσου οι αλλαγές στο Ελληνικό Πεντάγωνο (photos- video)

Το υπουργείο Εθνική Άμυνας αλλάζει όψη και το έργο της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του υπουργείου  παρουσίασε σήμερα ο καθηγητής Εικαστικών Τεχνών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ, Κώστας Βαρώτσο, παρουσία του υπουργού Νίκου Δένδια.

‘Ενα νέο κτίριο Ηλεκτρονικού Πολέμου, υπόγειο πάρκινγκ, η δημιουργία ενός μνημείου κιβωτού της εθνικής μνήμης το οποίο θα έχει όλα τα ονόματα των πεσόντων, πάρκα καθώς και μία μεμβράνη φτιαγμένη από κάθετους δοκούς από αλουμίνιο περιλαμβάνονται στο σχέδιο ανάπλασης του ΥΕΘΑ.

Κτιρίο Ηλεκτρονικού Πολέμου, υπόγειο πάρκινγκ και θόλος: Ο Βαρώτσος αλλάζει το υπουργείο Άμυνας

Η ανάπλαση θα πραγματοποιηθεί κυρίως από ιδιωτικές δωρεές, καθώς δωρητής του κτιρίου της Ειδικής Διεύθυνσης για τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο είναι ο Θάνος Λασκαρίδης, ενώ η αναβάθμιση της εισόδου και του χώρου υψηλών επισκεπτών είναι προσφορά του Γιώργου Περιστέρη και της εταιρίας ΓΕΚ.

«Οι παρεμβάσεις τις οποίες συζητάμε συνίστανται στη δημιουργία μιας νέας βιοκλιματικής όψης του υπουργείου, με ανακαινισμένο χώρο υποδοχής των υπουργών και των εκλεκτών ξένων προσκεκλημένων μας, στην κατασκευή ενός νέου κτιρίου Ηλεκτρονικού Πολέμου, στη δημιουργία ενός μνημείου κιβωτού της εθνικής μνήμης το οποίο θα έχει όλα τα ονόματα των υπέρ της πατρίδος μας πεσόντων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Κτιρίο Ηλεκτρονικού Πολέμου, υπόγειο πάρκινγκ και θόλος: Ο Βαρώτσος αλλάζει το υπουργείο Άμυνας

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλάζουν και τολμώ να πω ότι όταν αυτή η ατζέντα ολοκληρωθεί, η πατρίδα θα μπορεί να παρατάξει τις πιο ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις στην μακραίωνη ιστορία της» σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.