Διαψεύδει η ΕΛΑΣ για τον «τζιχαντιστή» στην Αθήνα

10 mins read

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, γνωστός στην Αστυνομία και χωρίς την παραμικρή σχέση με την τρομοκρατία είναι αλλοδαπός ο οποίος αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα ότι αναρτά μηνύματα με εξτρεμιστικό χαρακτήρα στο facebook.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο αλλοδαπός μέσω των αναρτήσεων που κάνει, εμφανίζεται ως μέλος του ISIS, ότι έχει πολεμήσει στην Συρία, αναφέρει διάφορα περί τζιχάντ, κ.λ.π.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

– Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός είναι υπήκοος Αλγερίας ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας από το έτος 2007 και δεν ήταν στη Συρία το διάστημα που υποτίθεται ότι πολεμούσε στις τάξεις του ISIS.

– Από το 2007 έχει απασχολήσει επανειλημμένως τις Αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα (κλοπές, ναρκωτικά, παρεμπόριο κ.λπ.), ενώ έχει ιστορικό χρόνιας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

– Τελευταία φορά αποφυλακίστηκε την 02-03-2015 από Κατάστημα Κράτησης, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές, με αναστολή εκτέλεσης του υπολοίπου της ποινής του.

– Του επιβλήθηκαν, με την εισαγγελική διάταξη για την αποφυλάκιση του, περιοριστικοί όροι παρουσίασης σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για πέντε χρόνια (από την αποφυλάκιση) και για το λόγο αυτό δεν έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, δεν προκύπτουν διασυνδέσεις του με εξτρεμιστική – τρομοκρατική δραστηριότητα.

Σήμερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταλελειμμένο οικίσκο όπου διαμένει, βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών και σε βάρος του σχηματίζεται ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Facebook Comments