Διασώστης Αποστολόπουλος: «Οι ελληνικές αρχές απαγάγουν μετανάστες και τους πετάνε στη θάλασσα»

14 mins read

Αιχμές για την διαχείριση του μεταναστευτικού από την Ελλάδα έκανε με δηλώσεις του ο διασώστης και συντονιστής επιχειρήσεων θαλάσσιας διάσωσης σε ανθρωπιστικές αποστολές, Ιάσων Αποστολόπουλος, έφτασε μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί προκλητικά ότι οι “ελληνικές αρχές απαγάγουν πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στις ελληνικές ακτές και τους πετάνε πάλι στην ανοικτή θάλασσα”.

Έχοντας δίπλα του τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογου, εξαπέλυσε επίθεση από τις Βρυξέλλες σε βάρος της ΕΕ λέγοντας ότι χρηματοδοτεί εγκληματίες και διακινητές.

Πριν από 10 ημέρες, ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, παραιτήθηκε λόγω σοβαρών αποδείξεων ότι ο οργανισμός του κάλυπτε εγκλήματα κατά των προσφύγων στη θάλασσα που διέπραττε το ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Στην Ελλάδα έχουμε το μοναδικό Λιμενικό Σώμα παγκοσμίως που, αντί να διασώζει ανθρώπους στη θάλασσα, πετάει τους ανθρωπους στη θάλασσα. Οι ελληνικές αρχές απαγάγουν πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στις ελληνικές ακτές και τους πετάνε πάλι στην ανοικτή θάλασσα. Είνα μοναδικό φαινόμενο, δεν το έχουμε ξαναδεί. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι το εξής: Oι πρόσφυγες φτάνουν μόνοι τους, ανεξάρτητα, στις ελληνικές ακτές”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “οι ελληνικές Αρχές δεν τους καταγράφουν. Τους κρατάνε σε μυστικά μέρη, κατάσχουν τα υπάρχοντά τους, ως επί το πλείστον κινητά τηλέφωνα και διαβατήρια. Τους μεταφέρουν σε σκάφη του Λιμενικού, τους βάζουν σε φουσκωτό χωρίς μηχανές και εν τέλει τους παρατάνε στην ανοιχτή θάλασσα, χωρίς τροφή, νερό ή οποιοδήποτε μέσο για να καλέσουν σε βοήθεια, γιατί τους έχουν πάρει τα τηλέφωνα. Οπότε, αυτοί οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν για βοήθεια”.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος επρόκειτο τον Ιούλιο του 2021 να παρασημοφορηθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ωστόσο το όνομά του είχε αφαιρεθεί από τη λίστα μετά τις αντιδράσεις για τις αναρτήσεις του στο Twitter σχετικά με τις επιχειρήσεις διάσωσης στο Αιγαίο.

Ο διασώστης είχε ανακοινωθεί πως θα λάμβανε τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, με την ευκαιρία της 47ης επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ιάσωνας Αποστολόπουλος: Προκαλεί κατηγορώντας την Ελλάδα υπό το βλέμμα του Κούλογλου για "απαγωγή προσφύγων" Βίντεο]

 

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα